13 невероятни факти за животни, които може би не знаете

Открийте някои невероятни животински факти, за които вероятно никога не сте чували. Ще се изумите на какво са способни тези същества.

Вселената на животните е наистина феноменална. Нова информация се открива от  учените и излиза всеки ден,  винаги с нещо изненадващо, което не сте знаели за някои видове животни. Животните са преминали от морето на сушата преди 414 милиона години, което означава, че имат много истории да ни разкажат.

Затова нека се запознаем с някои от най-интересните и луди неща, които се случват с тези същества, които ни заобикалят:

image0 (9K)

1.  Факт на шимпанзето


Проучванията показват, че дивите шимпанзета в Гвинея изглежда обичат да пият алкохол, както и ние, хората. Те редовно отпиват от ферментирал палмов сок, който съдържа около 3 процента алкохол.

2. Факт за пауни


Може да се изненадате, когато научите, че пауни всъщност се наричат ​​само мъжките. Женските се наричат ​​кокошки.

3. Факт за слонове


Докато малките човешки деца и бебета доста често смучат палците си за комфорт, бебешките слонове смучат речни камъни за комфорт.

4. Факт за тигъра


Знаете ли, че не само козината на тигрите е раирана. Кожата им също има същия модел. Също така всеки модел е толкова уникален, колкото пръстовия отпечатък.

5. Факт за мечката Гризли


Захапката на мечка гризли е толкова мощна, че може да смаже топка за боулинг.

6. Факт за прерийните кучета


Прерийните кучета имат нещо общо с нас хората, особено по начина на хранене.

7. Факт за котка


След поведенчески анализ беше открито, че котките мяукат само като начин за комуникация с хората. Те рядко мяукат на други котки, освен ако не се води битка.

8. Факт за плъхове


Ако мразите плъхове, тогава ще бъдете просветлени, за да научите, че Алберта, Канада е най-голямата населена зона без плъхове в света.

9. Факт за лебеда


В Обединеното кралство британският монарх законно притежава всички немаркирани лебеди в открита вода. Те притежават и всички делфини и китове по британския бряг.

10. Факт за акула


Всяка година в Ню Йорк има повече хора, ухапани от хора, отколкото хора, ухапани от акула в света.

11. Факт за прилеп


Знаете ли, че женските прилепи раждат, докато висят с главата надолу. Те трябва да хванат малкото с крилете си, за да не падне на земята.

12. Факт за котка


Общоизвестно е, че някои хора са алергични към котките, но знаете ли, че и котките могат да бъдат алергични към хората?

13. Факт за лъва


Лъвовете са обитавали много райони в цяла Европа, но за съжаление те са били ловувани, което довело до изчезването им в Европа около 100 г. пр.н.е.

Превод: Зарата

(Visited 19 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!