14 партии и 5 коалици са подали заявления за регистрация

В ЦИК са постъпили заявления за регистрация от страна на 14 партии и 5 коалиции за местните избори, съобщи говорителят на комисията Александър Андреев.

Регистрацията на партии и коалиции за местните избори започна от 2 септември в ЦИК и изтича на 11 септември 2019 г.

Регистрирани са вече 3 партии – ГЕРБ, Воля и Свобода, а коалицията – „Демократична България“ (Да България, ДСБ и партия „Зелените“).

image0 (9K)

До 6 септември е крайният срок, в който кметовете трябва да образуват избирателните секции и публично да обявят адресите им.

На 16 септември изтича срокът за регистрации на партиите и коалициите, местните коалиции и инициативните комитети и се обявяват предварителните списъци на българските граждани, за да проверят имената си и дали фигурират.

В този срок граждани от държавите членки на ЕС също могат да заявят желание за вписване в избирателните списъци и да гласуват на местните избори.

Протоколите на СИК и останалите изборни книжа ще се предават в три отделни приемателни пункта, в които ще бъдат разпределени отделните административни райони в рамките на Столична община, съобщиха още от ЦИК. Местата им предстои да бъдат определени със съдействието на Областния управител и на Столична община.

В първия пункт влизат следните административни райони – „Витоша“, „Изгрев“, „Красно село“, „Лозенец“, „Младост“, „Панчарево“, „Студентски град“ и „Триадица“, във втория – „Възраждане“, „Искър“, „Кремиковци“, „Оборище“, „Подуяне“, „Сердика“, „Слатина“ и „Средец“, а в третия – „Банкя“, „Връбница“, „Илинден“, „Красна поляна“, „Люлин“, „Надежда“, „Нови Искър“ и „Овча купел“. С това решение се цели облекчаване на ОИК да работят по-ефективно и бързо.

Всички 265 Общински избирателни комисии (ОИК) са назначени и от вчера работят, информира още Андреев.

BNews.bg

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!