Електрическа каручка тайнствено свети в Градската градина на Стара Загора

elektro_karu4ka (1)Бившият електротехник Петко Петков от Стара Загора и това лято е атракция за гражданите и гостите на Стара Загора със своето изобретение – електрическа каручка, която може да се забележи в парковете и по улиците на града.

Нейните разноцветни светлини привличат погледите и предизвикват усмивка. Щом наближи и виждаш, че това е возило, изумяващо с изобретателността на създателя си.

Още преди 4 години пенсионерът е направил първата си количка от използвани мебели и части. Тя е била с волан от „Опел“, а носещата конструкция е на прословутото в миналото колело „Балкан“. Той разказа за ЗАРАТА, че с нея е отишъл на почивка в Слънчев бряг и там е усетил колко много се е харесала тя на туристите.

Сегашният вариант на превозното средство не е много по-различен от първообраза си. Само дето го няма „геврека“ на „Опела“, а управлението се осъществява с кормилото на изпитаното Балканче. Зад „шофьорското“ място има комфортна седалка за още двама пасажери, които пътувайки могат да се насладят на нощна Стара Загора.

„Каручката“ черпи ток от акумулатор и развива завидна скорост, но Петков сподели, че се движи много умерено и основно – за удоволствие.

Така че – ако видите бай Петко с бейзболна шапка и цигара между пръстите, седнал в светещия си електромобил, просто се усмихнете…


image0 (9K)