16:13 Възхитена съм от Спешния кабинет, но си платих

На Мими Дойчева от Стара загора ѝ се наложило да потърси лекарска помощ в събота, 17 януари. С нея разговаря репортер на ZARATA.

Кое наложи посещението Ви при лекар в почивния ден?

-Изпитвах силна болка в корема и след като опитах с няколко обезболяващи средства и не успях да се преборя с нея, се принудих да потърся квалифицирана помощ.

И към кое здравно заведение се насочихте?

-Да си призная, изобщо и не помислих да отида в държавната болница. Там винаги съм се съмнявала в поставената ми диагноза и извършения адекватен преглед. Случвало се е преглеждащият лекар да си играе на компютърната игра, докато аз обяснявам за какво съм в кабинета му! В Спешното там всеки допълнителен консуматив /абокат, система, кардиограма, спринцовка и игла от тях и т.н./ се заплаща въпреки че са към Здравната каса, а и аз съм здравно осигурена.  След опита, който имам, направо отидох в МБАЛ „Тракия“ Парк, на Аязмото. И не сбърках.  Условията в кабинета, човешкото отношение и професионализма на дежурния екип ме изненадаха много приятно. 

Правиха ли Ви изследвания или само преглед?

-На смяна бяха двама дежурни лекари и още 4 сестри, които постоянно ме обгрижваха и успокояваха. Пуснаха ми и изследвания, които излязоха за 10 минути. В болницата си имат денонощна лаборатория.

А повикаха ли други специалисти за консултация?

-Да, дойде гастроентеролог, който потвърди поставената диагноза и назначи правилното лечение.

Все пак нищо ли не Ви подразни, като изключим болката, разбира се?

-Предполагам, че се досещате какво е то… Искаше ми се цялото това внимание да се дължи само на Здравната каса, но в България това много рядко се случва. Единственото, което е неприятно, че прегледа там е частен и всичко се заплаща.

Имаше ли други пациенти за спешния кабинет, докато бяхте вие там?

-През времето, прекарано там /около 2часа/ дойдоха още двама пациенти, които бях обстойно прегледани и консултирани. Видимо и те останаха много доволни!  Казвам Ви, тези професионалисти заслужиха всеки лев, който платих за прегледа и манипулациите. Спокойно мога да кажа, че въпреки болката, която отшумяваше, излязох от болницата с усмивка и доволна от положените за мен грижи.


image0 (9K)