България

НСО с официална позиция по „стрелбата“ с ябълка по президента Радев

В неделя, по време на официалната пресконференция на БСП и новоизбрания президент, журналистката Илиана Беновска хвърли на Румен Радев червена ябълка с пожеланието в края на мандата му тя да е още здрава. Генералът хвана плода във въздуха и отговори, че това не е забраненият плод.

„Стрелбата с ябълка“ по новия президент предизвика бурни реакции в социалните мрежи. Липсата на реакция от гардовете на НСО, както и  липсата на зона за сигурност в залата за пресконференции, предизвика бившия вътрешен министър, Богомил Бонев да напише в личния си профил: „Ако това се беше случило в САЩ, сикрет сървис щеше да застреля Беновска веднагически!“

Днес от Националната служба за охрана разпространиха официалната си позиция по случая. Според НСО, охранителният екип в залата е бил съставен от опитни и достатъчно на брой служители, които са приложили предвидените в закона средства и способи за контрол. Гардовете на НСО са извършили предварителна щателна проверка, включително на пренасяния личен багаж и други вещи, на акредитираните журналисти, гостите, техническият персонал и всички други длъжностни лица с право на достъп до зала 3 на НДК, използвана от международния пресцентър.

„При проверката не са открити общоопасни средства или предмети, които биха създали реална опасност за сигурността. Хранителните продукти, като плодове и зеленчуци и други вещи за лична употреба, не са вещи, които НСО има право временно да задържа в рамките на мерките за безопасност“, категорични са от службата.

Според ръководството на НСО: „Думите и действията на журналистката г-жа Илияна Беновска са оценени професионално и правилно от охранителния състав на НСО, като несъдържащи опасност и неизискващи намеса. В конкретния случай всяко друго действие от страна на охранителния екип на НСО, би представлявало белег на ниско ниво на професионализъм и обществено укорим опит за преиграване“, допълват от НСО, пише dir.bg

Arhiv

Recent Posts

Тази година доброволците преброиха 6240 врабчета

Домашните врабчета са най-много - 5178...

25 минути ago

Тейлър Суифт била „функциониращ алкохолик“ – има ли такова понятие?

Възможно ли е това да не се отрази на живота му?...

35 минути ago

5 трика за прогонване на мухи от дома

Мухите разнасят зарази и бактерии...

38 минути ago

Изпращаме април – най-топъл за последните осем години

Рекордните за месеца 34,7 градуса са измерени в Русе...

57 минути ago

Биха 14-годишен в двора на селско училище

Нападението е станало в хасковското село Узунджово...

един час ago

Каква присъда грози Лена, ако се докажат фалшивите документи?

Отговаря адвокат Людмил Рангелов пред Bulgaria ON AIR...

един час ago
image0 (9K)