НАЙ-НОВИ:

20 години затвор за бившия футболист на Берое Марио Метушев

Бившият футболист Марио Метушев, който прободе с нож 97 пъти най-добрия си приятел Красимир Колджиев – Дзъмбо в Гоце Делчев, бе осъден на 20 години затвор при строг режим. Това постанови състав на Окръжен съд-Благоевград, съобщава „Струма“.

Метушев, който извърщи убийството навръх Рамазан Байрям през юни 2018 година, ще трябва да плати и 550 000 лева на семейството на пострадалите.

Той е играл в Берое два сезона 2003/2004 г. когато отборът беше в Б група и следващия сезон в А група и записа общо 38 мача с 10 гола.

Тогавашният треньор на Места Хаджидимово закла приятеля си, а после направи опит за самоубийство, но оцеля. Кървавата драма се разигра след обилно погълнато от двамата приятели количество алкохол.

На разпита в съда майката на жертвата споделила, че Марио се обърнал към нея с думите: „Аз съм дяволът, и тебе ще те разпоря“. Усмихвал й се, а тя изпаднала в още по-голям ужас. „Той дойде у нас, честити ми Байрам, обядвахме, беше спокоен. След това ги оставих да си говорят в кухнята. Когато чух Краси да вика: „Мамо, помощ“, влязох и видях, че Марио е натиснал сина ми с краката на земята. Ръгаше го с нож! Извиках: „Марио, какво правиш“ и се опитах да му взема ножа от ръцете.

-->

Хукнах и не знаех какво правя, грабнах стол да го ударя. Марио се усмихваше. Така и не разбрах защо го е направил. Помня, че синът ми си криеше очите с ръката, а Марио го ръгаше в гърдите. Никога не съм очаквала да се случи това“, разказваше пред съда през сълзи почернената майка. Другият й син – Росен, също не бил наясно защо се стигнало до зверството.

Смята се, че футболистът избухнал, защото подозирал приятеля си в предателство. Обвинявал го, че през януари същата година загатнал на полицията, че двамата ще пътуват до Шумен, където трябвало да направят сделка със 100 кг. тютюн. Колджиев отказал и Метушев потеглил сам. По пътя бил спрян от патрулка и задържан. Образували му досъдебно производство, което приключило със споразумение – 5-годишен изпитателен срок и забрана да упражнява професии или дейност, свързани с търговия на акцизни стоки. Дали под въздействието на алкохол този спомен е оживял така и не стана ясно до днес. Присъдата подлежи на обжалване на по-горна инстанция, допълва „Струма“. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови