Спорт

20-годишният Радомир Стоянов спечели бронзов медал от Световното първенство по ММА

 

Старозагорецът, извоювал бронзов медал от Световното първенство по ММА в Белград, в категория 84кг., Радомир Стоянов бе поздравен за успехите си от Община Стара Загора, видя ЗАРАТА.

Той получи специален плакет от ресорния зам.-кмет Красимира Чахова. „Поздравления за огромния успех. Конкуренцията е била изключително достойна, но общата всеотдайна работа на треньор и състезател е постигнала високи резултати“, обърна се към спортиста ресорният зам.-кмет Красимира Чахова.

Радомир Стоянов е не само състезател по ММА в клуб Атила – Берое“, но и успешен борец в СК клуб „Берое“. Той говори за трудностите, през които минава всеки спортист преди голямо първенство.

„Имаше силна конкуренция, участниците бяха над 600 души от 60 страни, но благодарение на треньора – Ивайло Георгиев, подготовката ми беше на ниво. Винаги може и по-добре, изисквам максимума от себе си и се надявам скоро да го покажа. Занапред следва Европейско първенство по ММА през месец юли и сега влагам време и усилия, за да се представя в най-добрата си форма“, сподели младата надежда.

На срещата в Общинска администрация бе и началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов, както и Ивайло Георгиев, треньор на клуб „Атила – Берое“ и национален треньор по ММА.“ Преди години само си мечтахме да стигнем световното ниво, а сега успехите са вече факт. Нашият клуб има 5 медала от Световни и Европейски първенства, благодарение на момчетата от клуба, които прославиха града ни. Днес тук неслучайно е и Пламен Димитров, състезател от клуб „Атила – Берое“ и е неизменна част от подготовката на всички. Горд съм, че от нашия старозагорски клуб – 6 човека са част от Националния отбор на България по ММА, който се състои от общо 13 души. Стара Загора винаги е бил спортен град“, сподели треньорът по ММА.

Освен титлата „Шампион на България“, Радомир Стоянов може да се похвали и с прозвището „Най-техничен състезател на България“, с което е извоювал и мястото си в Националния отбор по ММА.

„Поздравявам целия ви клуб за това, че при възможност винаги сте инициирали много спортни събития с кауза, както и че винаги сте част от мащабните мероприятия на Общината. Това е показателно не само за вас като спортисти, но и като хора. Очакваме ви следващия път с още много покорени върхове!“, каза още ресорният зам.-кмет Чахова.

Стефан Стефанов

Recent Posts

Кметът на Чирпан: Стартираме амбициозна програма за обновяване на дворовете на детските заведения

Със символична първа копка започна обновяването на откритите площадки за игра в Детска градина „Слънце“…

11 минути ago

Мъж на 41 години е осъден за 33-ти път

Последната присъда е за две кражби на уиски за по 89,99 лв....

14 минути ago

В МВР и ОДМВР-Стара Загора е открита денонощна телефонна линия за сигнали, свързани с изборния процес

В МВР и ОДМВР-Стара Загора е открита денонощна телефонна линия за сигнали, свързани с изборния…

33 минути ago

Тази вечер в „Златно момче“: Ферит моли Сейран за прошка и я умолява да не си тръгва

Ферит признава на Сейран, че дядо му знае всичко, и е готов Суна да каже…

55 минути ago

Тази вечер в „Доброта“: Дамла е наръгана и е загубила много кръв

Неслихан се качва по стълбите и заварва наръганата Дамла. Мурат пита жена си какво е…

един час ago

Изборите 2 в 1 – изтъркани послания и липса на програми

Политиците трудно ще привлекат внимание към себе си...

един час ago
image0 (9K)