НАЙ-НОВИ:

Над 200 са вече заразените с коронавирус в България

Броят на заразените с коронавирус в България вече е 201. Това съобщи шефът на Кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг във ВМА.

Единственото ново е, че имаме един заразен в Дупница и двама (семейство) в Пазарджик.

„Във връзка с увеличаването на случаите и изчерпване на капацитета на ВМА и „Пирогов“, щабът ще направи предложение да се издаде заповед всяка една болница в срок от 3 дни да представи обособени отделения, които да работят с коронавирус“, допълни ген. Мутафчийски.

„Държавите, които отправиха вербални послания да не се връщат сънародниците им, се броят на едната ми ръка. Мисля, че това са само Сърбия и Турция“, каза още той и допълни, че през цялото време има обмен на информация между експертите.

„В тоалетните коронавирусът остава. Това е абсолютно доказано. Карантината е времето за провеждане на нормална дезинфекция за отделяне на пациента и персонала, които са контактували с него. Ще поискаме министърът да издаде заповед за обособени отделения, защото случаите се увеличават“, заяви ген. Мутафчийски. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon