Categories: Здраве

Лечителят Петър Димков за красотата и здравето на жената

„За да бъде една жена красива, тя трябва да бъде преди всичко здрава, със здрав и весел израз на лицето, който е в пълна зависимост от общото здравословно състояние на тялото. А за да бъде тя здрава, трябва да спазва природосъобразен живот.

[ad id=“225664″]

В болната кожа няма красота. Благодарение на болната кожа могат да останат незабелязани най-красиви форми тогава, когато нежната, гладка и здрава кожа най-често прикрива някои несъвършенства на формите. Ето защо кожата се явява най-важният фактор за красотата и най-важните заболявания, нарушаващи красотата, са тези на кожата.

Първото условие обаче за една хубава и здрава кожа е правилната обмяна на веществата и редовното излъчване на сокове от страна на вътрешните жлези на организма. А това се постига с природни, естествени средства. Преди всичко с помощта на плодовете, които съдържат минерални вещества и витамини. Освен това плодовете не съдържат почти никаква готварска сол.

Най-здравословна е онази храна, която съдържа много малки количества готварска сол. Затова именно е препоръчително един ден в седмицата да не ядем нищо, освен плодове и зеленчуци. По този начин се избягва претоварване на организма с вредни вещества, които проникват в него с прекомерната храна. А също така се пречиства организмът от натрупаните в него отрови, токсини и прочие. Най-богати с витамини са френското грозде, лимона, портокала, зелените пиперки, суровите домати. Много е добре вечер преди лягане да се изпие една чаша сок от домати.“

[ad id=“237001″]

***

„Жените, които са вечно недоволни от живота си и не намират сили за помирение, остаряват рано. Вместо да се окайват и самоизяждат, те биха могли да помислят как по-добре да организират живота си при тези условия, които съдбата им е определила. Жените, които успяват да избегнат гнева, злобата, завистта мъчно остаряват.

Важен фактор за поддържане на душевното равновесие е спокойствие е редовният сън. Искаме ли да се подмладим, достатъчно е да се върнем назад към природата, т.е. да се подчиним и следваме малките физически природни закони: да подбираме здрава, чиста, предимно растителна храна, която чрез систематически дихателни гимнастики да свържем с животворящия елексир кислорода и редовния сън (лягане между 22 и 23 часа в проветрена спалня) – еднички пазители на истинската естествена красота.
От това тенът става розов, очите добиват блясък и се избягва прекомерното затлъстяване или слабост.
Освен това, полезно е винаги да се мисли за бъдещето, за да не се остарява никога. За жената не трябва да съществува мисълта, че тя е вече възрастна или майка на няколко деца и че някои развлечения не са подходящи за нея. Полезно е след обед и вечеря да изпива по една чашка доматен сок или чай от исландски мъх.

[ad id=“238430″]

За регулиране на храносмилането и изчистване на храносмилателния канал препоръчва се сутрин на гладен стомах да се изяждат по пет-десет сини сливи или три-шест смокини, от вечерта накиснати в чаша студена вода, след което да се изпие водата им. Преди лягане се пие сок от плодове или от сурови моркови или дестилирана вода – по една-две винени чаши.“

Източник: gnezdoto.net

Arhiv

Recent Posts

Славия и Арда се занулиха на Овча Купел

"Белите" вече са без шансове за седмото място...

33 минути ago

Возим се на влак по нови цени от утре

Скокът на някои от билетите е 20%...

49 минути ago

Почина депутатът от ПП-ДБ Петя Ставрева

Тя бе председател на ПП "Обединени земеделци"...

50 минути ago

Великденското завръщане: Тежък трафик по магистралите с леки инциденти

Няколко леки катастрофи има на АМ "Тракия"...

2 часа ago

Кой ще победи на 100 м – Мбапе или Юсейн Болт?

Спринтьорът хвърли ръкавицата към футболиста на ПСЖ...

2 часа ago

Кой доносник, кой борец… Петков семейно на плажа Корал

Направи и няколко намека по последния скандал...

2 часа ago
image0 (9K)