Философът проф. Каприев: 2020-а е тъжна година!

Философът проф. Георги Каприев сподели, че „2020 е тъжна година. Заради заразата, но много по-тъжна заради паниката и страха,  покрай нея. Година на трудни и тежки размисли за характера на европейското човечество, показващо тежки травми, тежки липси, тежки дефицити на човешко качество… Налице е пълен разпад на човешка солидарност“

Той посочи, че в Европейския съюз има 17 типа различни мерки, което подсказва, че се прави съзнателен опит за експеримент върху способността на европееца да поеме върху себе си тоталитарна тежест:

„Оказва се унизително масова тази готовност. Много лесен отказ, ентусиазиран на места. По аналогия се доближаваме до събития в края на 20-те години на ХХ век, които не ми харесват“, каза пред БНР.

В предаването „12+4“ проф. Каприев допълни:

„За мен основният смисъл от протеста беше освобождаване от политическия страх. Едно отваряне на очите. Чувствам се лично обиден от нивото на политическата неграмотност и пренебрежение на човешкото… Първото, което трябва да направят опозиционните на ГЕРБ сили, е да очертаят своята физиономия“.


image0 (9K)