Старозагорец с идеи: От „соц чудовищата“ до „Стара Загора-Център на Вселената“ (ОТГОВОР)

В рубриката на ЗАРАТА „Подай сигнал до кмета“ публикувахме писмото на наш съгражданин, подписал се с името Георги Георгиев. В него той отправя няколко предложения за обновяване на няколко знакови административни сгради в Стара Загора, наричайки ги „соц чудовища“, което предизвика полемика в социалната мрежа. Днес г-н Георгиев отвръща на опонентите си с ново писмо.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

„Какво се случи с изключително интересната, свежа и разчупена идея за „Stara Zagora-Center Of The Univerce“?
Каква е причината тази чудесна възможност, от която може да извлечем много позитиви като град, да не е осъществена все още? Не знам дали осъзнавате, но от туристическа гледна точка идеята е просто уникална! И ако си мислите,че сме единствените „луди и ненормални“ с подобни „тъпи“ идеи, само вижте как е по света:
В Аржентина има един град с 60 000 души, Ушуая ,който се води „Накрая на Света“. Той е най-големият град в Огнена Земя, Патагония. При посещение на града се получава уникален и суперинтересен сертификат,че сте били „На края на света“. Хората са си го направили както си трябва,със самочувствие: Тук може да се види „Затворът на края на Света“, който днес е интересен музей с восъчни фигури, съчетаващ градски и морски музей. Следващата интересна забележителност в града е „Влакът на края на Земята“, който откарва туристите из мистичната Патагония. Тук има и „Фарът на края на света“, както и „Пощата на края на света“. Естествено най-голямата забележителност тук е „Музея на края на света“ и едноименната градска табела. Туристите получават много сувенири, но и освен сертификат,че са били „на края на света“, тук е и интересната атракция, която е официална и законна-получаване на официален печат в паспорта,че сте били „на края на света“.
Следващото интересно хрумване е отново в Аржентина-нос Хорн, официално патентован за „Края на Света“. Изключително интересна и привличаща по-екстремните туристи атракция се намира пък в Еквадор, в парк Сангай-„Люлката на края на света“, разположена на дърво с къщурка на него. Люлката е разположена на близо 2,7 км над земята и хората се люлеят ,гледайки към активния вулкан Тунгурауа. Пак в Еквадор е и „Средата на света“. Полуостров Ямал в Сибир също се води „край на света“. Корнуол във Великобритания също носи името „края на света“. Интересна атракция, която привлича хората тук е прекрасната „райска“ ботаническа градина, както и известният Музей на магьосничеството. В Шри Ланка дори имат цели два „края на света- „Краят на Света“ и „Малкият край на света“. Намират се в джунглите на платото Хортън сред богата растителност ,райски птици, леопарди и много гъсти облаци и мъгли, а туристите буквално си мислят,че летят из облаците.
Следващият пример, който ще дам е на едно инуитско селце с едва 60 души, но което също има самочувствието и желанието да се възползва по всякакъв начин от туристическа гледна точка-селцето Ниакорнат в Гренландия. То носи името „Селото на края на света“!

Поради какви причини изключително интересната и прекрасна туристическа идея Стара Загора-Център на Вселената не се осъществява?
Малко усилие само е нужно , за да придадем на тази идея завършен вид, интересен за туристите, а и далеч не само. С атракциони, сувенири, тениски и ,разбира се, „Вселенски“ монумент, както и купуване на сертификат,че сте били в „Центъра на Вселената“. Може да се направи и на бъдещия ремонтиран пешеходен булевард монументът, в центъра, пред Верея да се измисли нещо уникално. Хората по света не търсят цял живот оправдания и извинения, а просто правят всичко с желание и печелят от това!
Успех!“

Защо старозагорец вижда някои сгради в центъра като соц чудовища и какво предлага той?


image0 (9K)