Адвокат разби на пух и прах случая със семейството, избутаното от джип в канавка!

Адвокат Михаил Екимджиев и бившият шеф на КАТ Алекси Стратиев коментираха за сутрешния блок на Нова телевизия за абсурда, който преживя семейство на АМ „Тракия“ след като буквално се размина на косъм от смъртта.

Припомняме ви, че колата на пострадалите бе избутана в канавката от шофьор на джип, а в крайна сметка виновни за инцидента се оказаха пострадалите и получиха акт от полицията.
[ad id=“225664″]
„От юридическа гледна точка актът трябва да установи нарушение. В случая просто имаме една повредена кола, явно от пътен инцидент. Това категорично не означава, че има виновно поведение и нарушение на водача на пострадалия автомобил.
Затова съм силно обезпокоен от тази шокираща некомпетентност на полицията”, коментира адвокат Михаил Екимджиев в ефира на Нова телевизия.
„МВР не си е свършило работата да установи истинския причинител на инцидента, за когото са имали достатъчно данни през телефон 112”, допълни той. По думите му не може от факта, че има повредена кола да се прави категоричен извод за нарушение на шофьора.
[ad id=“225664″]
„Съгласен съм с всичко казано от адвокат Екимджиев. В случая просто е следвана стандартна процедура, без да се влезе в детайлите. Няма конкретни данни за този, за който се твърди, че е направил грубото нарушение”, коментира от своя страна бившият началник на КАТ Алекси Стратиев.
„Когато е имало свидетели и е подаден сигнал на телефон 112, не би трябвало да се пише този акт, а докладна записка, в която полицаите да обяснят какво са видели и какво се е случило според свидетелите”, обясни Стратиев.
[ad id=“225664″]
„В момента ако има 2 джипа, никой няма да може да каже кой е виновен. По тези белези е трудно да се каже“, допълни той. „Това, което е направил шофьорът на този джип не е адекватно, но и шофьорът на автомобила също е сгрешил. С магистрална скорост да навиеш волана автоматично означава произшествие“, каза още той.
Източник:Blitz.bg
(Visited 1 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!