25-годишният Брахим от Тунис е чудовището, предизвикало кървавата баня в Ница

Френските следователи разпитаха мъжа, който уби трима души в храм в Ница. Той се оказа 25-годишният пришълец от Тунис с име Брахим.

Днес в 09:00 часа сутринта, когато мюсюлманите по целия свят отбелязват раждането на пророка Мохамед, въоръженият престъпник нахлу в Нотр Дам в центъра на Ница. Той е заклал пазач, а след това се е нахвърлил и на две мирянки. И на двете жени нападателят е успял да нанесе дълбоки рани по гърлата.

Съобщенията за това, че той е обезглавил всичките си жертви, не се потвърдиха. Една от жените е починала на място, втората се е скрила в кафене срещу черквата, но там е починала от получените рани. Разразилият се кошмар е бил наблюдават от жител на Ница, който е гледал през прозореца и е повикал полицията.

Полицаите са пристигнали 10 минути след подаването на сигнала и са обезвредили терориста с изстрел в крака. Официално самоличността на престъпника все още не е установена. Той не е имал документи в себе си. Според информация на белгийския канал RTBF, престъпникът се казва Брахим, на 25 години. До сега не е попадал в полезрението на полицията.

Бидейки вече ранен, Брахим през целия път до болницата и дори на болничнотго легло не спирал да крещи „Аллах е велик“.

Най-вероятно, днешната терористична акция е била предварително планирана, при това в няколко града едновременно – Ница, Авиньон и Лион. в град Джеда в Саудитска Арабия мъж нападна охранител на френското консулство. След това Франция обяви план за протвидействие на тероризма.

Емануел Макрон вече пристигна на мястото на терористичния акт в Ница.

Трима са заклани от ислямист в църква в Ница. Пазач на френското консулство е нападнат в Джеда

 


image0 (9K)