25 литра на квадратен метър в Старозагорско, няма данни за нарушено електрозахранване

25 литра на квадратен метър е падналото количество валежи за изминалото денонощие на територията на Община Стара Загора.

„В сутрешните часове е подаден сигнал за излизане на река Османска от коритото ѝ в района на село Казанка. Установено е заливане малка част от вътрешноселска улица. Незабавно е изпратена техника, която да спомогне за отводняването на участъка“, информира Пламен Тодоров, началник на отдел „Опазване на обществения ред и управление на кризи“ в община Стара Загора.

Той допълни, че към момента няма данни за други проблемни участъци. „ Нивото на водите в езерото „Загорка“ се повишило в следствие на обилните валежи. В момента се извършва контролирано изпускане на вода към река Бедечка. Нейното корито поема изцяло водите и по цялата дължина на реката няма регистрирано преливане. Постоянно се извършват обходи и се следи ситуацията“, категоричен е Тодоров.

image0 (9K)

Няма данни за нарушено електрозахранване в малките населени места, стана ясно още от думите му. През изминалото денонощие на Горещия телефон не са постъпили сигнали за проблеми, свързани с метеорологичната обстановка.

(Visited 4 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!