26 партии и 8 коалиции в битка на изборите, 4 чакат регистрация

Към момента Централната избирателна комисия (ЦИК) е регистрирала 26 партии и осем коалиции за парламентарните избори през април, съобщиха на БТА от пресцентъра на ЦИК. Броят не е окончателен, защото представители на още четири политически формации чакат с документи за регистрация пред деловодството на ЦИК.

Прави впечатление, че на предстоящите избори има повече мераклии за властта в сравнение с предишните парламентарни. На изборите за Народно събрание през 2017 г. ЦИК допусна до участие във вота 18 партии и девет коалиции, като четирипроцентовата бариера минаха четири партии и една коалиция – тази на Обединените патриоти, пише dir.bg.

Регистрациите на партиите подлежат на проверка. В срок до 18 февруари ЦИК изпраща на районните избирателни комисии /РИК/ списък на регистрираните партии и коалиции и информация за заличените партии и коалиции. В срок до 20 февруари Главната дирекция „ГРАО“ в МРРБ извършва проверка на списъците, представени от партиите и коалициите, сочи хронограмата на ЦИК. В срок до 22 февруари РИК регистрира инициативните комитети на кандидатите, които искат да станат депутати, без да се ангажират официално с подкрепата на някоя политическа сила.

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!