Нещата, които зрялата жена не прави в името на любовта

Любовта  е тиха радост, взаимна топлина в отношенията и никакви жертви.  Мъжът или иска същото или няма място в живота ми.

Ето защо аз вече не правя тези неща:

1. Не чакам да ми се обади или да ми изпрати съобщения

Или пиша сама, или премахвам контактите на онези, които не намират време за едно кратко „извинявай, днес съм зает, ще ти звънна, когато се освободя“.

2. Не ходя на срещи, ако мястото и времето са ми неудобни

За да достави удоволствие срещата, трябва да е приятна и за двамата. Ако мъжът не се интересува от удобството на жената, значи той като цяло не се интересува от нея.

3. Не прощавам липсата на подарък за рождения ми ден или други мои празници

Невнимателността към датите, важни за някого, са невнимателност към човека като цяло. Финансово стиснатите хора са стиснати и във всичко останало.

4. Не търся оправдание за това, че не е успешен и не е могъл да се благоустрои

Увлеченията са за 20 и 30-годишните, на 40 вече имаме собствено извоюван комфортен живот и няма оправдания.

5. Не мълча за това, което не ми харесва

Освен това не го питам защо го прави, а заявявам, че не ми харесва и моля да престане.

6. Не се притеснявам да задавам въпроси

Както и да съм готова за отговорите. Не искам повече рани за това изяснявам всичко.

7. Не гладя ризи

Не обичам да гладя. Достатъчно ми тежи, че трябва да гладя моите дрехи. Ако ме обича, ще си изглади ризата сам.

8. Не бъркам секса с любовта

Сексът може да е свързан с любовта, а може и да не е. Любовта е да ми изглади дрехите, да помълчи с мен сутринта, защото сутрин не обичам да говоря, да запомни как се казва котката ми и как пия кафето си, да ми донесе цветя и мълчаливо да поправи течащото казанче в банята. Ако всичко това го няма, а има секс – значи ние просто се чукаме.

9. Не ревнувам мъжа от приятелите му или работата

От децата, или предишните му връзки. Ако ме обича, той намира време за мен. Включва ме в графика си със срещи, командировки, срещи с приятели или разходката със сина си. Аз също имам плътен график и ако намираме време един за друг, значи се обичаме. Ако това време го намирам само аз, а мъжът непрекъснато е зает, значи трябва да си потърся друг.

10. Не се опитвам да изглеждам по-добре заради мъж

Напротив, при първата среща може да изглеждам зле, цинична и пряма. Не се срамувам да разкажа за проблемите си или трудностите. Този, който може ще види по-надълбоко. Аз съм на почти 42 години и съм бамбук. Изправен, здрав, гъвкав. Трудно е да бъда пречупена, изкривена или изкоренена. Калена съм, но все още искам да обичам. Просто не съм готова да правя жертви заради това.

Любовта е съзидание, а не жертви и разрушения. Нека да съзидаваме!


image0 (9K)