Вижте какъв „Нутела“ шоколад ядем?

Производителят на течния шоколад „Нутела“ потвърди, че е внесъл промени в рецептата си след оплакване от германска потребителска организация.

[ad id=“225664″]

От Хамбургския център за защита на потребителите съобщиха на страницата си във Фейсбук, че буркан течен шоколад, който се произвежда от италианската фирма за шоколад „Фереро“, вече съдържа 8,7% обезмаслено мляко на прах, а не както досега 7,5%.

Те са стигнали до този извод след анализ на етикетите на продукта. От германския клон на „Фереро“ заявиха, че са направили малка промяна, но „качеството… и всички останали характеристики на „Нутела“ остава същите“.

[ad id=“255238″]

Въпреки това от потребителската организация отбелязват, че вече цветът на течния шоколад е по-светъл. „След като цветът на новата „Нутела“ е по-светъл, ние работим върху предположението, че обезмасленото мляко на прах е добавено за сметка на какаото“, посочват от центъра, допълвайки, че от компанията производител не са задължени да разкриват какъв процент е какаото в течния шоколад.

От асоциацията посочват още, че захарта в „Нутела“, която вече е приблизително половината продукт, се е увеличила още и от 55,9% е 56,3%. Наскоро „Нутела“ стана обект на проверки от унгарската агенция за безопасност на храните, според която продуктът, продаван в Унгария, е не толкова кремообразен в сравнение с този от съседна Австрия.

От Европейската комисия обещаха през септември, че ще предоставят на държавите членки по един милион долара, за да се подобрят тестовете за сравняване на различните храни в отделните държави и евентуалното установяване на разлики между тях.
Източник:Blitz.bg


image0 (9K)