3 неща, които трябва да вземете предвид при избора на парти рокля

Участвате в парти или организирате голямо събитие? „Парти роклята“ е първото нещо, което изниква в главата Ви. Наистина ли намирате такава, когато се опитвате да изглеждате привлекателно и да се откроите от тълпата, като се облечете по най-добрия начин? Дори и при предварително планиране, все още има вероятност да се разочаровате в големия ден поради грешно решение. В действителност изборът на парти рокля е една от най-трудните задачи и изисква много усилия, за да се намери такава, която да отговаря на актуалната тенденция.

Тъй като на пазара на дребно и в онлайн магазините за маркови дрехи се предлагат все повече и повече стилове рокли, модните тенденции продължават да се променят. От друга страна, онлайн порталите дадоха платформа на световната модна индустрия, което доведе само до ПОВЕЧЕ ЗАБЛУДИ В ОБЛЕКЛОТО. Можете обаче да намалите объркването, като вземете предвид трите неща, изброени по-долу, когато избирате рокля за партито, и повярвайте ми, няма да сбъркате!

image0 (9K)

Вашият тип тяло

Всяка рокля би изглеждала грациозно и елегантно върху Вас, ако се обличате според типа си тяло. Когато избирате рокля, е важно да вземете предвид типа на тялото си, особено ако искате да привлечете вниманието на всички на партито. Ето препоръчителните тоалети за основните 5 типа тяло:

Ябълкообразното тяло е такова, което е по-широко в областта на талията и гърдите и по-тясно в областта на бедрата и раменете. Тази форма придава на тялото почти кръгъл вид. Като се направи така, че торсът да изглежда по-дълъг, а бедрата – по-широки, такъв тип тяло може да се коригира визуално. Избирайте едноцветни рокли с цвят, който преминава през тях от горе до долу. Това ще придаде на торса по-дълъг вид. Когато избирате щампи, стойте далеч от плътните цветове и помислете за райета или щампи, които преминават по дължина. Колан, носен по-високо на талията, ще създаде илюзията, че сте по-високи.

Голям брой жени имат крушовидна форма на тялото, която се характеризира с по-широки бедра и ханш и тясна горна част на тялото. Най-добрите макси рокли в големи размери са за тела с форма на круша, които отклоняват вниманието от обемната долна част на тялото и насочват вниманието към стройната горна част на тялото. Роклите с А-образна линия или с деколте тип „лодка“ правят горната част на тялото по-широка, като същевременно отвличат вниманието от долната част на тялото. Дори крушовидното тяло ще изглежда добре в рокли без презрамки, с квадратна линия или с деколте тип „А“.

По-широките рамене и по-тясната долна част на тялото описват тяло с клиновидна форма. Подобно на обърнатия триъгълник, Долната част на тялото се нуждае от известна корекция в този случай, докато горната част на тялото изисква по-малко внимание. Избягвайте рокли с корсети без презрамки и с презрамки тип „спагети“. Този тип тяло би изглеждал чудесно в дълга плисирана пола и риза, която покрива раменете. Роклите с високо деколте и яка биха скрили извънгабаритната горна част на тялото и биха подчертали по-извитата долна част на тялото.

При тялото с форма на правоъгълник липсват извивки. От раменете до долната част на тялото няма много разлики в размерите. На правоъгълното тяло трябва да има извивки или поне визуални извивки. За тяло с правоъгълна форма идеалната рокля е тази, която е по-широка в горната и долната част и се стеснява в областта на талията.

Всяка жена си фантазира да има фигура на пясъчен часовник! Тя има почти перфектна фигура и всяка рокля й стои много добре. Единственото, което можете да направите с тази физика, е да я покажете! Избягвайте да носите тоалети, които висят свободно по тялото Ви и прикриват чудесните Ви форми.

Тон на кожата Ви

Някои тонове на кожата се възползват от определени цветове, докато други могат да се повлияят негативно от същите цветове. Синьо, лилаво и зелено са други цветове, които можете да опитате, ако носенето на черно-бяла рокля подчертава тена на кожата Ви, в комбинация с разноцветно ръчно изработено бижу. Мръсно белите и кафявите тонове на кожата все пак биха изглеждали добре в кафяво, жълто и червено на дрехите. Това е само общо правило, което можете да използвате, ако не сте сигурни – в противен случай изборът Ви ще зависи единствено от цвета, който Ви кара да се чувствате уверени и комфортно.

Дрескод за събитието

Това най-вероятно е един от ключовите елементи, влияещи върху избора на рокля за парти. Изборът Ви на облекло трябва да се основава на дрескода, който обикновено е включен в поканата за партито. Можете да избирате въз основа на това дали събитието е официално, небрежно или полуофициално, по отношение на облеклото. Роклята също така трябва да е изработена от подходяща за случая материя и цвят. Цветът и материята на роклята ще се различават в зависимост от това дали е официална или ежедневна. Единствените приемливи цветове за официалното облекло са черно, сиво, бяло, кафяво и синьо. Тези цветове ще Ви придадат официален вид, но когато са съчетани с подходящи аксесоари, някои от тези цветове могат да се носят и небрежно.

Що се отнася до материите – сатенът, коприната или кадифето са за предпочитане пред памука за официалното облекло. Ежедневното облекло може да бъде изработено от памук.

Гореспоменатите съвети за стил несъмнено ще бъдат ефективни при избора на парти облекло, но ако искате да се чувствате сигурни по всяко време, дръжте под ръка официални и ежедневни сака, няколко необходими аксесоара и елегантни обувки, които да използвате за подобряване на външния си вид винаги, когато имате възможност, дори ако нямате време да си купите чисто ново парти облекло.

(Visited 28 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!