Любопитно

3 мита за изчезналото либидо

Разправят, че сексът е най-чистата форма на себеизразяване, най-интимният начин двама души да покажат любовта си един към друг. Ако това е вярно, а нещо куца между чаршафите, то тогава цялата връзка е на куц крак.

Много от двойките мигновено се сдобиват със сексуална амнезия, понатрупат ли малко повече годинки.

Нерядко отговорността за липсата на секс е обща, в други случаи обаче тя принадлежи само на едната половинка. Сексът произвежда физическа близост, която прави емоцията още по-уникална, специална и важна. В отношенията сексът не е просто черешката на тортата. Той е самата торта.

Мит № 1 – Женските хормони са основният спусък за нейното либидо

Съществува погрешното схващане, че ако жената често я „боли глава“ и не й е до секс, значи има нещо нередно с либидото й и задължително трябва да потърси медицинска помощ. В това се състои една от най-големите заблуди, защото желанието ни за секс е доста по-сложно устроен организъм, отколкото му отдаваме значение. Свързано е с менталното ни здраве, със състоянието на кръвоносната ни система, с хранителния ни режим, с нивото на стрес, с качеството на отношенията, в които се намираме. Приемането на лекарства като тестостерон, за да подобрим плътския си ищах, няма да проработи в негова полза. Или би дало резултат само ако проблемът е на физиологично ниво. В повечето случаи нежеланието за интимност у жените е свързано с усещането им спрямо тях самите, със сигурността, която им дава партньорът, с неудовлетворението във връзката.

Мит № 2 – Емоционалната интимност гарантира разгорещени чаршафи

При повечето двойки емоционалната интимност засилва усещането, че са влюбени в най-добрия си приятел, но това не подхранва желанието им за ласки. Сексолозите препоръчват, ако сте попаднали в рутината на безплътната интимност, да се отдадете на по-палави занимания. Опитайте нови неща в леглото, рискувайте с различни локации, на които получавате оргазъм. Позволете си да почувствате отново копнеж по другия извън сексуалните си автоограничения.

Мит №3 – Ако любимият ви иска секс, а вие не, то тогава може да изразите любовта си по друг начин

Половинката с потиснато либидо очаква от партньора си да остане верен и да живее до края на дните си без секс. Не стига, че е нечестно, неработещо, непрактично, егоистично, но и доста често това схващане води към утъпкания път на изневярата. Когато двама души се намерят и решат да създават общ дом и връзка, се появява и дългата върволица от компромиси, свързани с място за живеене, с това дали да имат деца или не, коя кариера е по-важната и прочие. Изваждайки битовизмите на преден план, сексът е натикан в кьошето и лека-полека залинява. Мъжете и жените говорят различен любовен език. Някои смятат, че докосването изразява любов, за други задълбочените разговори са това, което казва на другия „обичам те“. И въпреки това сексът остава незаменим в любовното общуване.

flagman.bg

Ваня Русева

Recent Posts

В китайски зоопарк: Нямат панди, боядисват кучета „чау чау“

Използвали био бои заради атаки от еколозите...

24 минути ago

Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира?

Той определя различни правила за двама ви...

27 минути ago

Доц. Ташев: От Скопие изтича класифицирана информация към Сърбия и Русия

Белград дърпа конците, посочи експертът...

един час ago

Габриела Маринова от Берое спечели сребро на световното по карате стил „шотокан“

  Габриела Маринова от IXв клас на СУ "Максим Горки" спечели сребърен медал на Световното…

2 часа ago

Кевин Питерсън: Дължите извинение на Джокович, беше прав за ваксините

Ваксината AstraZeneca беше изтеглена от употреба...

2 часа ago

Борис Бонев: Политици си правят кампания на гърба на хората в София

"Гордея се, че има политиците в тази община, които изпълняват своите обещания"...

2 часа ago
image0 (9K)