350 роми окупираха болницата в Пазарджик

Над 350 роми са обсадили вчера болницата в Пазарджик.

Причина е катастрофа, при която загинаха 18-годишно момче и 22-годишна жена. Според ромите лекарите в болницата не са си свършили работата.18-годишният шофьор на лек автомобил „БМВ“ предприема рисково тройно изпреварване, но загубил контрол над колата, която е изхвърчала от пътя и се е ударила в крайпътно дърво. След удара БМВ-то е било смачкано до неузнаваемост. На място е загинал 18-годишният спътник на водача, който е седял на предната дясна седалка.
[ad id=“255238″]
В болницата в Пазарджик са транспортирани шофьорът и 22-годишна жена, която се е возила на задната седалка. Въпреки усилията на лекарите тя е починала. Минути, след като в квартала се разбира за жестоката катастрофа, над 350 роми буквално блокират областната болница. Те искали да се саморазправят с дежурните лекари и да поискат от тях обяснение защо не са спасили близките им от смачкания автомобил.

Лекарите подават сигнал с паник бутон. „Изключително признателни сме на структурите на МВР и лично на главен комисар Йордан Рогачев за адекватната реакция през изминалата нощ, която е била изключително тежка от колегите в нощното дежурство“, каза пред „Пазарджишка Марица“ изпълнителният директор на Областната болница д-р Васил Вълчев. Той призна, че не за първи път разчитат на подкрепа от МВР.

Източник:bnews.bg

(Visited 3 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!