НАЙ-НОВИ:

Откриват изложба на военен фотограф в Стара Загора

Изложбата „Фотодесант“ на фотографа Вилхелм Йоцов ще бъде открита на 26.02.2020 г. от 11.00 часа във Военен клуб Стара Загора.

Тя е посветена на 15-годишнина от членството на България в НАТО и представя мигове от дейността на българските военнослужещи при провеждане на военни учения и тренировки.

Вилхелм Йоцов работи от 20 години като фотограф в системата на Министерството на отбраната.

Във фотосите си той е запечатал хиляди мигове от живота и службата на няколко поколения военнослужещи от Българската армия, а през последните години и на военнослужещи от страните членки на НАТО.

Фотографиите му показват изпълнението на войнския дълг на военнослужещите от различните родове войски денем и нощем, лято и зима на фона на красиви кътчета от България.

Във фотоизложбата са уловени и мигове по време на провеждането на военни национални и международни учения в нашата страна.

Като творец той се е докоснал до най-съкровените и отговорни моменти, с които се сблъскват военнослужещите.

Вилхелм Йоцов е роден на 6 октомври 1958 година. През 1976 година завършва Сержанското училище «Георги Измирлиев», след което е назначен за взводен командир в Първа софийска дивизия. През периода от 1988 – 2000 година е назначен за началник на конферентния център в сградата на Министерство на отбраната. От 1 октомври 2000 г., до днес, той е цивилен служител – военен фотограф към военно формирование 22970. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon