Крими новини

450 000 лв. кръвнина поискаха роднините на убитата Виктория Маринова от Северин Красимиров

Близките на жестоко убитата русенска тв водеща Виктория Маринова поискаха 450 000 лв. кръвнина от обвинения в убийството й Северин Красимиров. В съда бяха внесени три граждански иска – от майката, от бащата и от дъщерята на убитата.

Подсъдимият за смъртта на Маринова запази пълно мълчание

пред журналистите в съда. Пред магистратите обаче той призна вината си. „Съжалявам много! Искам да върна времето назад, но не мога! Искам да се извиня на госпожа Виктория и нейните родители. Признавам си вината! Знам какво е, и азз съм израснал без баща! Това е”, пророни обвиняемият.

Майката на Северин – Надежда пристигнала за делото от Германия. В коридора на Русенския окръжен съд тя започнала да се тръшка на земята с

викове и писъци: „Селяйдин, какво стана.“

Наложило се е охраната да се намеси и да я изведе, съобщава „Монитор“.

Защитата на Северин поиска процесът да се гледа при закрити врати, тъй като щяла да бъде изнесена информация свързана с интимния живот на убиеца и жертвата му. Прокуратурата и частните обвинители настояват обаче делото да се гледа в открито съдебно заседание.

Обвиняемият Северин Красимиров ще отговаря пред съда за три деяния –

убийство, изнасилване и блудство,

като престъпленията са извършени по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Прокуратурата ще настоява за налагането на най-тежката мярка – доживотен затвор без право на обжалване.

Северин Красимиров е единственият обвиняем за убийството на Виктория Маринова. 30-годишната телевизионна водеща беше нападната на 6 октомври 2018 г. посред бял ден, докато тичала по крайбрежната алея в Русе. От прокуратурата обясниха, че

мотивът за убийството на Маринова е сексуален.

Държавното обвинение категорично отхвърля твърдението, че престъплението е било поръчано или свързано с професията на жертвата, както и версията, че Северин Красимиров е имал помагачи. Назначената петорна комплексна съдебно-медицинска, психологична и психиатрична експертиза на Северин Красимиров, сочи, че той е вменяем и може да носи наказателна отговорност за извършеното.

От Окръжния съд обясняват, че защитата на обвиняемия е внесла искане в съда за разглеждане на делото по съкратеното съдебно следствие.

Красимиров е признал всички факти и обстоятелства

в обвинителния акт. Ако съдът приеме делото да бъде разгледано по този ред, наложената присъда на Северин ще бъде намалена с една трета.

 

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Теменужка Петкова: Не сме готови да освободим цената на тока за бита

Нямаме данни колко са енергийно бедните...

27 минути ago

България и Турция продължават дебата по споразумението за „Боташ“

Около това се обединиха двама министри...

27 минути ago

Патрулка се блъсна във Велико Търново

Не са ясни причините...

33 минути ago

Приключи делото за попечителство на Бритни Спиъс

Двамата са постигнали споразумение...

35 минути ago

Светлана Каменова е европейска шампионка по бокс

  Страхотна Светлана Каменова стъпи на върха на Европа, научи ЗАРАТА от БФ Бокс.  …

54 минути ago

„Боташ“ е готова да преразгледа енергийното споразумение

Двамата министри се обединиха за съвместно сътрудничство...

един час ago
image0 (9K)