Не се разхождайте покрай Летния театър на Аязмото!

С цел осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на строителните работи и недопускане на инциденти по проект „Обновяване на Летен Театър в парк „Митрополит Методий Кусев, се въвежда временна организация на движението за пешеходци по алеите в района на обекта.

Гражданите могат да използват алтернативни маршрути за придвижване.

Припомняме, че както ви информира ЗАРАТА, само преди дни Стартира ремонтът на Летния театър в Стара Загора (Гледайте ВИДЕО проекта)

Припомняме, че тече мащабен ремонт на емблематичния Летен театър.  Проектът предвижда реконструкция на съществуващата козирка над сцената като ще бъде изградена пергола от метална конструкция с решетъчна структура, която да бъде максимално щадяща към съществуващата дървесна растителност. Част от перголата над сцената и оркестрината ще бъде остъклена, а останалата ще е ажурна, което ще осигурява свободно преминаване на стволовете на съществуващите дървета през решетъчната й структура.

Дейностите включват още промяна на съществуващото функционално състояние на сградата, като ще бъдат изградени подземни  гримьорни от източната страна, както и две вкопани подземни тоалетни за посетители в близост до северния и южния вход на летния театър, достъпни и за лица в неравностойно положение. Ще бъде изградена модерна системата за видеонаблюдение.

След приключване на ремонтните дейности ще бъде възстановено движението в посочения участък.


image0 (9K)