Categories: България

47-годишен мъж почина снощи, ударен от мълния, докато разхождал кучето си в града

47-годишен мъж почина снощи в София, след като беше ударен от мълния. Човекът разхождал кучето си в столичния квартал „Люлин 6“, когато се случил инцидентът.

Говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска заяви в Сутрешния блок на БНТ, че мъжът е транспортиран по найбързия начин в „Пирогов“, но състоянието му е било много тежко.
Снощи в 20.17 минути в Спешна помощ получили сигнал за мъж, ударен от мълния в „Люлин 6“. Линейката е пристигнала на място за 8 минути.
„Бил е с жизнени функции, но в тежко състояние. По най-бързия начин е транспортиран в „Пирогов“. През целия път на транспортирането са извършвани реанимационни действия, но буквално преди вратите на „Пирогов“ е издъхнал.Ударът е бил изключително тежък. Аз не съм чувала такова нещо да се случва в града, но за съжаление винаги има първи път“, каза Сунгарска.
Тя заяви, че това е втори инцидент за два дни. В неделя 38-годишен мъж, който е ловил риба в язовир „Искър“, също е ударен от мълния. Това е станало при зваждането на лодката на брега. Мъжът остава намясто.
Експерт по мълниезащита: По време на буря не отваряйте чадър „Няма как да разчитаме на това съседните сгради да ни защитят при гръмотевична буря.

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Мода за пролетта – как да носите блуза с щампа?

Графичните модели са все по-популярни...

4 минути ago

11 закона за силата, които всеки трябва да знае

Избягвайте нещастните и хората без късмет...

един час ago

Дарение за българите в Албания възпали македонистите

Българският флаг бил провокация...

2 часа ago

Ливърпул показа новия екип – ремикс на легендарния от 1984

Същата година момчетата на Джо Фейгън спечелиха КЕШ...

2 часа ago
image0 (9K)