5 трика с които да запазим косата си!

Всички искаме да се радваме на красива и здрава коса. Но за да я опазим такава, е добре да се грижим за нея всеки ден. Как да се случи това обаче? Днес ще ви дадем 5 трика, с които ще предпазите косата си от вредното влияние на факторите на околната среда.

Не мийте косата си често

Миенето на косата ви помага да предотвратите косопада, тъй като запазва косата и скалпа ви и предотвратява възможността от инфекции, които могат да причинят косопад. Въпреки това, не мийте косата си твърде често, защото шампоанът може да лиши косата от естествените ѝ мазнини – стремете се най-много веднъж седмично. Ако косата ви се омазни много, използвайте вместо това сух шампоан.

Правете процедури с масла редовно

Естествените масла като арганово, кокосово, макадамия и бадем са богати на киселини и витамини, които могат да помогнат за сухата, къдрава, непокорна коса да стане по-мека, блестяща и по-послушна. Освен това намаляват накъсването и ускоряват растежа на косата. Загрейте всяко натурално масло, така че да е топло, но не прекалено горещо. Оставете го да изстине за малко, след което го масажирайте нежно в скалпа. Сложете шапка за баня и я постойте така един час, след което измийте с шампоан.

image0 (9K)image0 (9K)

Яжте храни с високо съдържание на протеини

Яденето на месо, риба, соя и други протеини може да помогне за намаляване на косопада. Много храни, богати на протеини, също съдържат витамин B12, който е чудесен за здравето на вашата коса.

Спрете да използвате топлина върху косата си

Ограничете използването на сешоари, преси и маши за коса, тъй като топлината отслабва протеините, изграждащи косъма. Постоянното нагряване и сушене може да доведе до чупливост и накъсване, които причиняват загуба на косата в дългосрочен план. Ако все пак искате да постигнете вълнист ефект, ви препоръчваме да използвате щадящи методи като ролка за къдрене, която можете да откриете в https://bgqueens.com. Освен това ви препоръчваме да сушите косата си естествено по-често, отколкото с топлина или да използвате сешоари със специална технология, предпазваща структурата на косъма.

Спрете да боядисвате косата си

Боядисването на косата ви, особено изрусяването, затруднява спирането на косопада. Обезцветяването премахва естествения пигмент поради химикалите, които продуктите съдържат. Правейки това, вие променяте структурата на косата си и тя става по-уязвима от увреждане.

Ако искате здрава и силна коса, то тогава трябва да се грижите добре за нея. Увеличете естествената ѝ защита и избягвайте силни продукти, които могат само и единствено да я увредят допълнително. Така ще се радвате на добра визия дълги години.

 

(Visited 49 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!