6 неща в кухнята, които издават мърлата

В днешно време все повече семейства са решили да обединят дневната с кухнята, сдобивайки се с една по-просторна стая, в която всички да прекарват повече време заедно. Често окото свиква с външния й вид и може би затова не забелязваме някои недостатъци в нея.

Те обаче мигом се набиват в полезрението на всеки гост, прекрачил прага на дома ни и говорят само едно – че стопанката на къщата е немарлива и мързелива.

За да не се излагате пред приятелите си, днес ще ви посочим нещата, на които да обърнете внимание, за да може вашата кухня да изглежда винаги страхотно! И никога да не се срамувате, когато каните гости в дома си.

image0 (9K)

Стари съдове

Не си заслужава да пазите стари и пукнати съдове в дома си, дори да не сте суеверни и да смятате поверията за бабини деветини.

В пукнатините се натрупват мръсотия и милиони микроби, които впоследствие влизат в храната.

Дървените и пластмасовите шпатули също трябва да се сменят доста често. Всеки път, когато загубят първоначалния си външния си вид, те стават все по-трудни за измиване, затова и мястото им е в боклука!

Гъби и парцали

Гъбите и парцалите са идеална среда за развъждане на плесен. За да избегнете това, трябва да ги съхранявате на място, където могат да съхнат добре. Но дори и това не е достатъчно! Гъбите за съдове и парцалите за масата трябва да се сменят поне веднъж седмично.

Кухненски текстил

Огледайте внимателно кухненските ръкавици, кърпите и престилката си. Ако установите, че са накъсани, с мазни петна или по някаква друга причина са придобили ужасяващ вид, разделете се с тях възможно най-бързо!

Няма да се охарчите кой знае колко много, като си купите нови, за да загрозявате кухнята си с мръсни и неугледни боклуци!

Съхранение на вещите

Не всеки може да се похвали с просторна кухня, в която никога не възниква проблемът къде да прибера всички вещи и продукти.

Много хора ги съхраняват на отворени рафтове. Ако и вие сте намерили подобно решение на проблема, се постарайте да поддържате еднакъв стил на съхранение.

За зърнените култури например изберете буркани в еднаква цветова гама. Това, между другото, ще ви помогне да избегнете и появата на насекоми в тези продукти.

Мръсни съдове

Планината от мръсни чинии в мивката е развъдник на микроби и инфекции. Остатъците от храна и влажната среда допринасят за това.

Махнете излишните съдове, преди гостите да са пристигнали, за да не се наложи в един момент да миете пред тях, за да има в какво да им сервирате. Също така не забравяйте да почиствате мивката по няколко пъти седмично.

Маса за хранене

Много хора са свикнали масата да бъде затрупана от подправки, бисквитки, остатъци от шоколад, салфетки. Занесете всички неща по местата им и освободете масата. Това ще ви отнеме съвсем малко време. За сметка на това резултатът ще бъде очевиден.

jenata.blitz.bg

 

(Visited 3 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!