6 седмици затвор за британец, не носил маска в Сингапур

6 седмици затвор за британец, не носил маска в Сингапур

Снимка: БГНЕС

image0 (9K)

Съд в Сингапур осъди британец на шест седмици затвор, съобщиха местните медии. Причината е многократно нарушение на протоколите за борба с коронавируса като отказа да носи маска на публично място.

40-годишният Бенджамин Глин беше признат за виновен по четири обвинения: че не е носел маска във влака през май и при последващо явяване в съда през юли, както и за причиняване на обществена неприятност и използване на заплашителни думи към държавните служители.

Още по темата

19 авг 2021 08:15

80

19 авг 2021 07:43

304

18 авг 2021 13:37

17

По-рано Глин беше подложен на психиатрична оценка, разпоредена от съдията заради неговото поведение и забележки в съда.

Британецът настоя съдът да отмени „незаконните обвинения“ и поиска му да бъде върнат паспортът, за да може да се върне във Великобритания и да се събере със семейството си, съобщава БГНЕС, позовавайки се на CNN.

Цитира се съдията, който заявил на Глин, че е „в голяма заблуда“, ако смята, че въведените в Сингапур правила за носене на маска не се отнасят и до него.

Азиатският бизнес център е добре известен със спазването на строги правила и затвор и глоби за нарушаване на разпоредбите на Covid-19. На някои чужденци са отнети разрешенията за работа поради нарушения на правилата.

Градът-държава държи епидемиите от коронавирус под контрол, отчасти поради стриктното прилагане или мерки.

Източник: https://www.dnes.bg/……………

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!