Любовен портал

6 знака, че връзката няма бъдеще

Когато влизаме в нова любовна връзка, трябва да знаем своята стойност. Така се предпазваме от това да получаваме по-малко, отколкото заслужаваме. Важно е още в началото на взаимоотношенията да покажем на своята половинка какво е важно за нас, на какво държим. Защото с времето ще видим някои знаци, които ще ни покажат дали връзката ни има потенциал или не. Вижте кои.

Не разговаряте за вашето общо бъдеще

Това е ясен признак, че една връзка няма да се развие във времето. Ако например с партньора си сте вече повече от 12 месеца, но той няма желание да планирате следваща стъпка на вашите взаимоотношения, тогава това е предупредителен знак. За вас е по-добре да не отлагате изясняващите разговори, за да знаете дали има смисъл да оставате в тази връзка.

Само страстта ви е събрала

Страстта ви е събрала като двойка, но какво се случва, когато тя намалее? Ако връзката ви се основава само на физическото привличане, а няма доверие, грижа, споделеност и т. н., то такъв тип взаимоотношения не продължават дълго.

Липсва откритост помежду ви

В една връзка, която има потенциал да се развие в зряла, партньорите са отворени един към друг поради нивото на тяхната близост. Според психолога Антонио Борело, криенето на чувствата, емоциите, на проблемите, обикновено се случва, защото и нямаме доверие. Възможно е също така някой от двамата партньори да прави неща, които не са съвместими с разбиранията на другия.

Няма добра комуникация, няма спорове

Ако във вашата връзка всичко е хармония, няма спорове, то това донякъде е и притеснително. Споровете са вид комуникация, точно те ни учат как да общуваме в критични ситуации. Обикновено партньорите, които не спорят и като цяло не разговарят задълбочено, не предават своите чувства. Те не се учат как д правят компромиси. Избягването на обсъждането на въпроси, за да не се създаде конфликт е лош показател за една връзка.

Чувствате връзката си като задължение

Когато общите ви ангажименти, срещите ви се усещат като задължение, а не като удоволствие от това да бъдеш с любимия човек, тогава е въпрос на време да прекъснете взаимоотношенията. Когато има истински чувства, влюбеният е ентусиазиран да прекарва време в компанията на половинката си.

Липсва емпатия

Трудните моменти, през които преминава всеки един партньор в една връзка, са показател дали има емпатия от страна на другия и обратното. Това са лошите дни в работата, проблемите с роднини, здравословни проблеми и т. н. Има редица начини, по които може да усетим дали някой е емпатичен или неглижира нашите емоции. Връзка без взаимна емпатия не може да носи удовлетворение и щастие на двамата партньори.

 

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

За какво да внимават работниците при сезонната работа?

Сънародниците ни най-често берат ягоди във Великобритания...

7 минути ago

Новата организация на движение в центъра на София отне 50 паркоместа

В обхвата на проекта попадат четири булеварда...

16 минути ago

Българите шмъркат 200-220 кг кокаин годишно

Европа е най-големият консуматор...

18 минути ago

„Левски“ пъди Костов, но след края на сезона

Той ще бъде начело в оставащите мачове...

32 минути ago

Разкрит е заговор за убийството на Зеленски, арестувани са двама полковници

Мишени са били още Малюк и Буданов, поръчител руските спецслужби...

52 минути ago

Назарян няма да се бори на Олимпиадата в Париж

Българският национал все още е контузен...

55 минути ago
image0 (9K)