Categories: Скучно ми е

6 трика при пролетното почистване

Снимка: Istock

Макар и температурите да не са по-скоро пролетни, все пак във въздуха усещаме, че настъпва промяна. Денят става малко по-дълъг, а слънчевите лъчи ни дават надежда, че пролетта е близо. И все пак колкото повече време прекарваме у дома, толкова повече забелязваме някои несъвършенства – отложени ремонти, ненужни дрехи и разбира се – нуждата от хубаво пролетно почистване. Но откъде да започнем? В следващите редове ви предлагаме някои трикове, с които ще си улесните пролетното почистване. Ето ги и тях:

Почистете прозорците отвътре

Разбира се, за мнозина това е трудоемка задача. Ако не можете да се справите сами, тогава можете да потърсите и професионална помощ. Ако пък тази задача е лесна за вас – тогава не забравяйте да почистите прозорците не само отвън, но и отвътре. Ще се изненадате колко нечистотия може да има от вътрешната страна на прозорците ви. Най-доброто средство за почистване си остава вода и оцет. За да улесните работата си, напълнете бутилка с пулверизатор, като използвате 500 мл вода и 3-4 с. л. ябълков оцет. Ако прозорците ви са силно замърсени, първо почистете с мокра хавлиена кърпа – така ще отстраните частичките мръсотия. Изчакайте да изсъхнат и след това напръскайте с оцетния разтвор. Не забравяйте да използвате суха и абсолютно чиста кърпа или обикновен вестник.

Обърнете внимание на хладилника

Ако се чудите откъде може да идва странната миризма от кухнята, може би отговорът е точно пред очите ви. Макар и да ни се налага да отваряме хладилника многократно през деня, при един по-задълбочен поглед вероятно ще открием нещо забравено там – като например старо парче сирене или развалено кисело мляко в дъното. След като изхвърлите развалените продукти, обърнете внимание на рафтовете и гърба на хладилника, почистете ги с гъба и препарат за съдове, а след това с чиста влажна кърпа. Прегледайте и фризера и изхвърлете всичко ненужно.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

https://www.dnes.bg/

Arhiv

Share
Published by
Arhiv

Recent Posts

„Боташ“ е готова да преразгледа енергийното споразумение

Двамата министри се обединиха за съвместно сътрудничство...

14 минути ago

Хамас показа двама заложници

Пуснаха видеозапис...

22 минути ago

Габриела Наплатанова застава начело на СЕМ

Мандатът е за 6 месеца...

24 минути ago

България и Турция продължаватдебата по споразумението за „Боташ“

Около това се обединиха двама министри...

27 минути ago

Костов намекна за оставка, ще решават с ръководството

Ако има нужда от треньорска смяна, ще е направим, заяви той...

един час ago

Костадин Ангелов: Рано е да говорим за коалиции

Зрелите формации говорятслед изборите...

2 часа ago
image0 (9K)