64-годишен е обвиняем за трафик на мигранти в Старозагорско

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем  мъж за подпомагане на 43 граждани на Афганистан да преминат незаконно през страната

Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвинение на  Б.Б., на 64 г., за това, че на 21.02.2022 г., на 204 км на автомагистрала „Тракия“, в землището на Стара Загора, с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага, противозаконно е подпомогнал, като е превозвал 43 чужденци – граждани на Афганистан, да преминат страната в нарушение на закона. 

Разследват шофьор, превозвал мигранти на АМ „Тракия“ близо до Стара Загора

Деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство – товарен автомобил „Рено“ и по отношение на повече от едно лице. Престъплението е квалифицирано по чл. 281, ал. 2, т. 1, пр. 1 и т.5 вр. ал.1 т.2 от Наказателния кодекс. 

На 21 февруари 2022 г. полицейски служители спрели за проверка товарен автомобил „Рено“, който бил управляван от Б.Б. В товарната част на камиона се намирали 43 лица без документи за самоличност. Установено е, че те са граждани на Афганистан. Товарният автомобил е иззет по досъдебното производство.

Разследването по случая продължава.

 


image0 (9K)