7 вещи във вашия дом, с които трябва да се разделите незабавно-II част

Ненужните неща влизат в къщата неусетно: с гости, които ни дават нещо, което няма да използваме, с необмислени и импулсивни покупки. А изхвърлянето на неща може да бъде толкова трудно. Те обаче не само претрупват квадратни метри, но и заемат жизнено пространство и развалят настроението.

1. Кухненски уреди, които не използвате


Ползватели от мрежата не препоръчват закупуването на хлебопекарна, фритюрник, машина за кисело мляко, машина за пуканки и варене на яйца. Единиците ги използват постоянно, по-често тези джаджи събират прах около празен ход. По-добре е да се отървете от тях – да продадете, дарите или хвърлите на съсед. Така че можете да убиете два заека с един камък: освободете място и елиминирайте още едно напомняне за вашата екстравагантност.
2. Фалшива камина


Интериорните декоратори единодушно твърдят, че камините са подходящи само за селски къщи. В обикновен апартамент фалшивата камина заема много място и изглежда не на място.
Това е един от остатъците, от които трябва да се отървете, ако харесвате минимализма и функционалността на пространството.
3. Пластмасови мебели


Като „временна мярка“ обикновено се използват пластмасови шкафове, рафтове и шкафове. Но няма нищо по-трайно от временното. В резултат на това пластмасовите скринове и рафтовете за баня живеят в апартамент с години. Такива мебели създават усещане за временно жилище, не внасят комфорт и топлина в къщата.
4. Поставка за телевизор


Нека бъдем честни, телевизионните стойки оставят след себе си старите кинескопни чудовища. Модерните телевизори изглеждат страхотно на стената, което освобождава много място и добавя въздух към интериора. Освен това винаги има изкушение да се организира склад за ненужни неща от такъв шкаф.
5. Кожи и рога


В продължение на много години прогресивните дизайнери казват, че кожите, рогата и други трофеи са лош вкус. Тези декорации са подходящи само в ловна хижа или ако сте Тарзан. Кожите – изкуствени или естествени – са истински колектори на прах, което означава, че са опасни, ако в къщата има страдащи от алергия.
6. Електронни боклуци


Стари DVD, видеокасети, километри кабели от загиналата техника. Или музикален център, който беше на върха на технологичния прогрес преди 15 години. Вещи, които не се използват по предназначение и са остарели, нямат място в дома ви.
7. Изкуствени цветя


Модата за изкуствени растения в интериора преживява прераждане. Но не се опитвайте да се поддавате на рекламните трикове на търговците. Изкуствените растения все още се считат за лош тон в дизайна на жилищното пространство. Най-добре е да дадете предпочитание на свежи цветя или флорариум от сукуленти.
Съвети за разчистване на дома
◊Разкрийте кошчето.
◊Поставете нещата, които все още ви е жал да изхвърлите, във временна карантина и си обещайте да се върнете при тях след известно време.
◊Чувствайте се свободни да давате и дарявате за благотворителност това, което не сте използвали от дълго време.
◊От безполезността може да се печели. Ако е жалко да дадете – продайте.
◊Дигитализирайте всичко, до което стигнете: снимки, писма, пощенски картички. Този подход спестява много място.
◊Запомнете великото правило: купете нещо ново – разделете се със старото.
◊Преди да купите, помислете: „Имам ли нужда от това?“ Тук важи законът за 48 часа: ако след два дни решите, че тези обеци или клинове в цвят „страстен леопард“ са добра идея, то явно това е вярно.

Превод: Зарата


image0 (9K)