7 вещи във вашия дом, с които трябва да се разделите незабавно-I част

Ненужните неща влизат в къщата неусетно: с гости, които ни дават нещо, което няма да използваме, с необмислени и импулсивни покупки. А изхвърлянето на неща може да бъде толкова трудно. Те обаче не само претрупват квадратни метри, но и заемат жизнено пространство и развалят настроението.
1. Холна маса


Дизайнерите съветват да се отървам от обемисти неща. Холната маса също принадлежи към тази категория. В малък апартамент тя заема много място и се превръща в склад за различни вещи: дистанционно управление за телевизор, книги, списания, чаши кафе и неплатени сметки. Много по-практично е да използвате маси върху подлакътника на дивана. Имат същата функционалност като масичката за кафе, но не позволяват да трупате боклук върху тях.
2. Настолна лампа

image0 (9K)


Настолна лампа е необходима, ако в къщата има ученик или сте запалени по хоби, което изисква добро осветление на работната повърхност. Във всяка друга ситуация настолните лампи заемат твърде много полезно пространство и могат да бъдат пожертвани в полза на стенни аплици.
3. Бижута по стените


Витрините за бижута внасят известен хаос в къщата. Малко вероятно е гостите да са нетърпеливи да видят цялата ви колекция от котешки висулки или мъниста, така че се върнете към добрата стара кутия за бижута. Ще получите страхотен бонус от това: времето за почистване ще бъде значително намалено.
4. Много огледала


Дизайнерите протестират срещу големия брой огледала в апартамента. Те призовават да захвърлите суетата и да използвате целия си здрав разум. Освен това, колкото по-малко огледала, толкова по-лесно е да почистите къщата. А учени от Института по психиатрия в Лондон установиха, че дългото гледане в огледалото може да доведе до повишена тревожност. Хората, които се любуваха на отражението си не повече от 2-3 минути на ден, се чувстваха по-щастливи.
5. Сувенири


През целия си живот трупаме много сувенири със съмнителна художествена стойност. Фигурките – символи на годината са актуални веднъж на всеки 12 години, а жабите с монети в устата или псевдоафриканските маски могат да накарат всеки уважаващ себе си интериорен дизайнер да потръпне. Ако сте се захванали с „безпорядъка“ на дома си, трябва да действате решително и да се разделите с багажа от миналото.
6. Чаши със забавни надписи и рекламни лога


Може би точно тази чаша ви е изглеждала смешна, когато сте я намерили в продажба или сте я получили като подарък. Но когато има повече от дузина такива чаши, това вече е бъркотия и дезорганизация. Разбира се, трудно е да се разделите с това, което сте получили на изгодна цена или дори безплатно. Но опитайте да замените чашите с надписи с красив набор от прибори за чай и веднага ще видите, че кухнята ще изглежда съвсем различно.
7. Обемно спортно оборудване


Специалисти препоръчват да се отървете от неща, които не сте използвали повече от месец. Защото със сигурност те ще продължат да бъдат непотърсени. Велоергометър, превърнал се в закачалка, мини-батут или степер, събиращ прах под леглото. Съжалете ги – дайте ги на тези, които имат повече нужда от тях.

(Visited 50 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!