7 лесни стъпки за отмора на тялото

За да прогони човек умората, не е нужно да ходи на море или планина. За да си почине и тялото ви е нужно да отпуснете душата си. Има различни начини човек да отдъхне добре, без това да му струва нещо.

[ad id=“225664″]

  1. Помързелувайте!

Зарежете всякаква „важна работа“ и забравете проблемите. Щом се чувствате уморени, полага ви се да полентяйствате. Не посягайте дори към книгите. Безделието дава възможност на човек не само да се отпусне физически, но спомага за бързо постигане на душевно равновесие.

 2.Не правете планове!

Вкусете от удоволствието да се оставите да ви влече течението на живота. Започвайте деня без никакъв предварителен план.

Правете това, което ви хрумне… Запълнете времето по най-приятния за вас начин: побърборете с приятелка, вземете вана…

[ad id=“263680″]

3. Усамотете се!

Нищо не прогонва така бързо умората, както спокойствието.

Ако вкъщи то ви липсва, потърсете усамотението навън. Може да се поразходите из улиците, да посетите интересуващата ви театрална постановка или да изпиете едно кафе сама… Скоро ще забележите как благотворно ви се отразява това, че не е нужно да се съобразявате и да реагирате на поведението на друг човек.

4. Намерете своето кътче!

Всеки човек открива някакво място, където се чувства най-уютно: фотьойл у дома, шезлонг на терасата, хамак в градината или пейка под старо дърво в близкия парк. Прекарвайте повече време в своя любим кът.

5.Мечтайте!

Позволено е да развихрите въображението си на воля.

Представете си как прекарвате отпуската си на морския бряг или на планина, че сте на околосветско пътешествие… А защо да не по-мечтаете и за любовна авантюра? Приятните фантазии пораждат положителни емоции, а какво по-добро от това.

6.Разхождайте се!

Възползвайте се от всеки слънчев ден и час.

Ще е чудесно, ако излизате често сред природата. Излегнете се върху зелената трева, разпрострете ръце и нозе…Опитайте се да попиете с очите си небесната синева. Почувствайте с всяка клетка на тялото топлината на слънчевите лъчи.

[ad id=“218548″]

7. Погледнете света с очите на дете!

Спомнете си как сте възприемали света в детството си.

Забелязали ли сте, че децата като че ли виждат повече от нас, възрастните? Те се впечатляват от неща, които ние подминаваме с безразличие.

Наострете отново сетивата си за живота – колко интересен и богат е той!

Източник: rozali.com


image0 (9K)