7 незаменими съвети за кухнята, за който може би не знаете

Понякога готвенето в кухнята се превръща в истински ад: олиото кипи и се пръска, млякото изтича, загорял тиган не е измит и над всичко това вие сте със сълзи на очи от лука. Решихме да съберем съвети за вас относно готвенето, почистването и организирането на вашето кухненско пространство, за които може би не сте знаели.

1. Как бързо да почистите зеленчуците


Използвайте лъжица за сладолед, за да изгребвате лесно семките от тиквите и тиквичките. Неговият заострен ръб лесно ще отърве зеленчуците от семена. С тази лъжица можете да украсите и ситно нарязани салати.
2. Как да избавим готвено ястие от излишната мазнина


Ако готовото ястие се оказа неочаквано мазно, можете лесно да премахнете излишната мазнина с няколко парчета лед и хартиена кърпа. Увийте леда в хартиена кърпа и го разтрийте по повърхността на съда. Ледът привлича плаващата мазнина като магнит и замръзва върху салфетката.
3. Работете със стреч фолио като майстор-готвач


Разтяга ли се и разкъсва ли се хранителният филм? Съхранявайте го в хладилник, както правят всички готвачи по света. Студеният филм е лесен за обработка, залепва по-малко и не предизвиква обичайното дразнене.
4. Лесно обелете цитрусовите плодове


Съвет специално за тези, които не обичат да белят портокали, лимони или мандарини: поставете плодовете в микровълновата за 20 секунди, след което лесно ги обелете.
5. Улеснете обелването на варени яйца


Добавете сода за хляб или оцет към водата, когато варите яйца. И двете вещества проникват в черупката и улесняват отделянето от протеина.
6. Как да изцедите повече сок от цитрусови плодове


За да извлечете максимално сок от един лимон, първо охладете плода и след това го поставете в микровълнова фурна за 15-20 секунди.
7. Как лесно да настържете меко сирене


Поставете сиренето във фризера за 30 минути, преди да го настържете. Втвърденото сирене няма да залепне за рендето и ще стане по-ронливо.

(Visited 143 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)