7 незаменими съвети за кухнята, за който може би не знаете – продължение

Понякога готвенето в кухнята се превръща в истински ад: олиото кипи и се пръска, млякото изтича, загорял тиган не е измит и над всичко това вие сте със сълзи на очи от лука. Решихме да съберем съвети за вас относно готвенето, почистването и организирането на вашето кухненско пространство, за които може би не сте знаели.

1. Какво да направите, за да не плачете, когато режете лук


Поставете лука във фризера за 30 минути, преди да го нарежете. Вярно е, че този метод е подходящ само ако в бъдеще ще запържите лука или го изпратите да заври, не трябва да го слагате в салати в тази форма.
2. Как да готвим паста


Вместо да чакате водата, в която са варени макароните, да заври и да не я кипнете, поставете дървена шпатула или лъжица върху тенджерата. Дървото няма да позволи на издигащата се пяна да прелее.
3. Как да сготвим цяла домашна птица


Когато печете цяло пиле (или друга птица), поставете го върху гърдите. Факт е, че в гърдите има най-много месо: колкото по-близо е до източника на топлина, толкова по-бързо ще се изпече.
4. Пергаментова хартия за кексчета


Ако нямате специални подложки за кексчета, използвайте пергаментова хартия. Освен това, използвайки този метод, ще получите нестандартни форми, които ще изглеждат много по-интересни.
5. Правилно претопляне на печива


За да претоплите пица или друг сладкиш в микровълновата, поставете чаша вода до него. Така изпарената влага няма да позволи изпечената кора да изсъхне много.
6. Приготвяне на перфектното пържено яйце


Изсипете една супена лъжица вода по ръба на тигана. Покрийте тигана с капак с точно определен размер. Водата ще се превърне в пара и ще сготви горната част на бърканите яйца. Поради това върху жълтъците се образува филм, а вътре те остават течни.
7. Запазване на пресни подправки


За да запазите всички полезни свойства на билките, ги замразете във формички за лед. Можете да използвате вода или зехтин.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)