7 необичайни начина за използване на брашно, които ще бъдат полезни на всяка домакиня

Икономиката не може без този продукт. Случва се обаче, че качеството на брашното се е влошило, например срокът на годност е изтекъл. И е жалко да го изхвърлите. Дали може да се използва такова брашно. Готвенето с такъв продукт е нежелателно, но не трябва да го изпращате в кошчето предварително. Брашното може да се използва за скулптуриране, полиране, борба с вредителите по растенията и дори като козметично средство.
Отрова за мравки


Ако в дома ви са се появили насекоми, включително мравки, за да ги изплашите, трябва да засипете пътя им с брашно на местата, където са били видени. Насекомите не харесват вкуса или прахообразната текстура на продукта. Най-вероятно те няма да преминат такава граница. Все пак се препоръчва използването на специални средства.
Срещу вредители по растенията


Ако стайно или градинско растение е поразено от листни въшки или малки насекоми, които ядат точно листата, брашното ще помогне. Ронливата текстура на брашното го прави толкова полезно за борба с вредителите. Достатъчно е да поръсите растението с тънък слой всеки ден, докато насекомите изчезнат напълно. Този метод на използване на брашно се счита за доста популярен сред градинарите.
Проблемна кожа


Кожните проблеми могат да възникнат поради различни фактори, включително консумация на определени храни или неправилна грижа. В съвременната козметология основната причина се счита за нарушение на функцията на мастните жлези. Никой обаче не казва, че методите на традиционната медицина ще бъдат неефективни. Ако намерите нова пъпка, за да не се развива повече, можете да я подсушите с каша от брашно и мед. Нанесете пастата на точки върху проблемната зона, покрийте с лейкопласт и оставете за известно време.
Полиране на метал


За да блести стоманен предмет дълго време, след като току-що сте го почистили, натъркайте повърхността с брашно. Само не забравяйте първо да го изсушите. Този продукт е полезен и за обработка на медни продукти. Вземете равни количества брашно, сол, малко оцет. Получава се страхотен почистващ препарат. Нанесете получената паста върху медната повърхност и оставете за известно време. След това изплакнете с топла вода и подсушете.
За детски занаяти


Бебешко тесто, глина и дори пластилин – всичко това може да се направи у дома с помощта на брашно. Например, за да направите тесто за детски игри, ще ви трябва брашно и бебешко олио. За 4 чаши брашно ви трябва половин чаша масло. Омесете добре тестото – готово е. Благодарение на моделирането от тесто, фините двигателни умения се развиват при децата. За да направите глина за моделиране, ще ви трябват 3 чаши брашно, 1 чаша вода, четвърт чаша сол и няколко супени лъжици растително масло. За яркост можете да добавите хранителни оцветители. След това масата трябва да стане хомогенна. Ако искате да запазите продукта, можете да го запечете във фурната за около час. А за консистенцията на пластилина трябва да вземете малко повече брашно и по-малко вода.
Направете лепило


Вярно е, можете да направите лепило или паста от брашно. Идеален е за детски занаяти. Смесете брашно и вода в равни пропорции в тенджера, на среден огън, като разбърквате, оставете да заври. След това охладете и използвайте. Такова лепило може да се използва в техниката papier-mâché.
Неузрели плодове


Проверено: ако поставите не съвсем узряло авокадо в торба с брашно за един ден, то ще узрее. Подобна операция може да се направи с праскови, домати и много други плодове и зеленчуци, които се съхраняват дълго време по рафтовете на магазините и зреят там всеки ден.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)