7 факта за Еминем, които вероятно не знаете

Маршъл Матърс III или по-известен като Еминем, без съмнение е сред най-значимите и скандални рапъри в съвременната музика. Днес ще разберем 7 интересни факти от кариерата и личния живот на рапъра, които вероятно не знаете.

1. Вписан е в рекордите на Гинес
Таланта на Еминем е вписан няколко пъти в Книгата на “Рекордите на Гинес”.
– Албума му “Recovery” от 2010 година го прави първият изпълнител, чийто два последователни албума са продавани едновременно в рамките на една календарна година
– Рекорд за най-много седмици по продажба на няколко албума от един изпълнител
– Заедно с “Бийтълс” държат рекорда за 4 дебютни сингъла и 7 поредни първи места на албуми във топ 20 на “Billboard Hot 100” Великобритания
– Албума “Kamikaze” от 2018 надминава продажбите на “ABBA”и “Led Cepelin”.

image0 (9K)

2. Вдъхновение за рапиране
Ако си мислите, че Еминем е роден с таланта да рапира, грешите. За това заслуга има творчеството на “The Beasty Boys”. След слабите продажби на първия си албум “Infinity”, бялото момче на рапа решава да работи върху себе си, а резултата е повече от добър.

3. Бруталното начало на разчупване на стереотипите
След като през 1996 година създава “D12”, лично хип-хоп гуруто Др.Дре го кани в лейбъла си “Aftermath Emtertainment ”. Присъствието на бялото момче води до напрежение сред останалите рапъри в лейбъла, който са чернокожи рапъри. Но отговора на Еминем е брутален. Още с първата си песен от едноименния албум “The Real Slim Shady” взривява публиката. Албума и песента са расистки, римите брутални, а всичко това носи платинено признание за труда му. Само през първата седмица, албума е продаден в 1,76 млн копия.

4. Работохолик до последно
За ментора му, Др.Дре, легенда в този стил се смята, че е работохолик. Но след като открива новото си протеже Еминем, Дре разбира, че все пак може и да бъде надминат от друг. Самият Еминем наистина се придържа до последния детайл по отношение на творчеството си. Докато не реши, че песента е завършена изцяло и си заслужава той не спира да работи, дори и това да означава, да изкара дни без сън

5. Участва в рап битки
Именно там бялото момче успява да покаже пълния си талант в рапирането, като успява да запише няколко впечатляващи победи над чернокожите си опоненти с бързата си уста и остър като бръснач ум.

6. Записва “Lose Yourself” по време на филма “8 миля”
По време на снимките на филма “8 миля”, той успява да запише един от най-големите си хитове “Lose Yourself” и то по време на почивката между кадрите. Когато твори, Еминем е напълно отдаден върху творчеството си. И това ако не е талант!

7. И досега Еминем не знае как се използва компютър!
Ако повечето от вас са деца от поколението “милениум” и знаете всичко от А до Я за виртуалния свят, то Еминем не е чак толкова грамотен в това отношение. И до днес Еминем е на “Вие” с новите технологии и не може да използва компютър, а пише текстовете си на ръка.

(Visited 45 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!