7 правила на етикет за бельо, които мнозина нарушават без да се замислят

На избора на бельо трябва да се обърне не по-малко внимание от връхното облекло. Именно то е най-близо до тялото и формира нашия силует, следователно трябва да седи като втора кожа. Презрамка, надничаща изпод дрехите, или полупрозрачен принт върху сутиена могат да разрушат целия образ, колкото и модерен и обмислен да е той.
Подредихме най-грубите грешки, които правят дори тези, които са сигурни, че знаят всичко за избора на бельо. И като бонус има няколко основни правила, които важат за всяка жена.
1. Под дрехите се очертават контурите на бельото


Ким Кардашиян ни научи да не се срамуваме от бельото за отслабване, но определено не бива да се злоупотребява с него: неправилната комбинация или сутиен може да претрие и да предизвика дразнене на кожата. Същото важи и за обикновеното бельо, което е малко по размер.
Важно е да запомним, че оформящото бельо не е предназначено да се поберем в даден артикул, който е с няколко размера по-малък. Носи се, за да изглади фигурата и да скрие малки недостатъци.
Цветът на коригиращото бельо се избира по същия принцип като базовото – в зависимост от дрехите, под които ще го носим.
Корекцията може да се носи със или без обикновено бельо. Всичко зависи от наличието или отсъствието на ластик и опора за гърдите.
2. Прекалено тясно бельо

image0 (9K)


Под плътно прилепнали дрехи трябва да използвате бельо без никакъв декор. Безшевните са най-подходящи за такива дрехи – страничните линии на бикините често образуват грозни гънки по дупето.
Безшевното бельо е основният модел за вечерни излизания и леки летни тоалети. За да не прозира и да е универсално, трябва да носите комплект с телесен цвят под светли и ярки неща.
Прашките ще ви помогнат да забравите за видимата линия на бикините. Удобни са за гладък силует, тъй като почти не създават линии по тялото.
Друг вариант, който ще ви помогне да изгладите фигурата, но в същото време да не се откажете от удобните бикини, е моделиращото бельо.
3. Прозрачно и черен цвят


Изглежда, че при избора на сутиен в класически цветове е трудно да се сбърка. Но в действителност всичко не е толкова просто. Носенето на голо има своите нюанси.
Под черни тъкани са необходими само черни комплекти бельо. Голото може да се покаже през тъканта и да ви предаде.
Палитрата на телесен цвят е много различна. Трудно е да се намери бельо, което да пасва идеално на тена на кожата ви. Затова най-добре е да прецените цвета от вътрешната страна на предмишницата. Не е критично дали в резултат прането ще бъде малко по-тъмно или по-светло от кожата.
4. Бельо с висока талия и облекло с ниска талия


Модата на високата талия се завърна, което означава, че трябва да вземете предвид това, когато купувате бельо. Високите бикини са в състояние да подчертаят достойнството и да коригират фигурата.
Бикините с висока талия са идеални за носене под подобни панталони, поли, дънки и шорти. В този случай бельото с ниска талия няма да работи, тъй като ще прищипва бедрата и ще се съсредоточи върху недостатъците.
Съответно, ако панталоните или полата са с ниска талия, тогава бикините трябва да седят по същия начин, за да не надничат изпод дрехите.
Модата да се дърпат прашки, така че да се виждат от космоса, приключи още през 2000-та.
5. През роклята се виждат презрамки на сутиен


Презрамките на сутиена, надничащи изпод горнище или рокля с открити рамене, могат да развалят всяка визия. Затова на червения килим едва ли ще срещнете звезди, които така открито да „блестят“ с бельото си.
Ако размерът на гърдите позволява, тогава най-добрият вариант е сутиен без презрамки. Между другото, спасява и от още едно проклятие: ремъци, опънати и постоянно падащи от раменете.
За рокля или горнище с дълбоко V-образно деколте има много опции за подвижни регулируеми презрамки, които се придържат към трансформиращ се сутиен със специален фиксатор.
Ако трябва да скриете сутиена под състезателно трико, ще ви помогнат специални щипки, които ще свържат презрамките на гърба или гърдите под формата на буквата X.
6. Отвори за ръце и сутиен


Широката мишница на ръкавите е дреха, която по коварство ще задмине дори дълбоко деколте. Но за тези, които все още не са готови да се откажат от такива рокли и блузи, има няколко тайни.
Под широки мишници е подходящ силиконов сутиен с прозрачни презрамки и колан. По този начин бельото ще продължи да функционира като опора, но няма да бъде забележимо.
Ако дрехите са неофициални, тогава под блузата можете да носите топ от същия цвят. Но без дантела!
7. Сутиен и дълбоко деколте


Пикантното деколте на гърдите или гърба е популярен детайл от много вечерни рокли, а и летни рокли също. За да изглеждате страхотно с голямо деколте, трябва да изберете правилното бельо.
В случай на дълбоко деколте на гърба, сутиен пеперуда с връзки ще спаси положението. Ще придаде необходимия обем и в същото време няма презрамки и колан.
За предното деколте е създаден специален модел сутиен, наречен планж. Има дълбок изрез поради джъмпера, който се намира много по-ниско от обикновено.

Превод от руски: Зарата

(Visited 212 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!