70 непълнолетни сред арестуваните при протестите в Москва

Всички непълнолетни, които бяха задържани вчера при неразрешените протести в центъра на Москва, са освободени и предадени на родителите им, съобщи пълномощничката по правата на детето за Москва Олга Ярославска, цитирана от ТАСС. По официална информация, в руската столица са били задържани 70 непълнолетни лица.

Според информацията до момента много от участниците в нерегламентираните протести също са били освободени. Не е ясно обаче колко души остават в ареста.

Според руските власти във вчерашните неразрешени акции са участвали около 4000 души. Обществената комисия за наблюдение съобщи, че са били арестувани около 600 души.

При сблъсъци с полицията и специалните сили ОМОН при акциите в Москва са пострадали повече от 10 души, е казал за ТАСС източник от правоохранителните органи. Жена, пострадала при протестите в Санкт Петербург, е в реанимация, съобщиха от Института за спешна медицинска помощ „Джанелидзе“ в града. Състоянието й е тежко.

Местна медия публикува видеокадри, на които се вижда как служител на правоохранителните органи бие и рита жена, което според изданието е станало по време на вчерашните протестни акции. Главното управление на МВР за Санкт Петербург започна проверка след публикуването на видеото, отбелязва ТАСС.

По данни на ДПА, която се позовава на активисткия портал „ОВД-Инфо“, при протестите с искане да бъде освободен от затвора дисидентът Алексей Навални, в Русия са били задържани над 3400 демонстранти, най-малко 1360 от тях – в Москва. Във втория по големина град в страната са били извършени 523 ареста.

Според екипа на Навални в протестите в Москва са се включили 40 000 души.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!