78% от практикуващите PR в България са жени

Българската асоциация на PR агенциите ще раздаде годишните си награди на 12 май. В това издание на конкурса ще бъдат отличени най-успешните и иновативни комуникационни кампании, реализирани в страната през 2021 г.

„Очакваме наистина много интересни проекти предвид това, което видяхме като кампании миналата година и предвид наистина световното ниво на комуникационните кампании, реализирани в България“, заяви председателят на УС на Българската асоциация на PR агенциите доц. Александър Христов в студиото на „България сутрин“.

Годишните награди на Българската асоциация на PR агенциите са единственият конкурс за комуникации у нас с международно жури. Председател тази година е изключително влиятелният Пол Холмс, автор на Holmes Report.

„Наистина звезда в сферата на комуникациите и пиара. Имаме честта да ни бъде председател на журито и да допринесе за легитимацията на кампаниите, правени в България, на световната сцена“, посочи доц. Христов пред Bulgaria ON AIR.

Критериите за оценка на кампаниите ще са свързани със стратегическия подход, с избраните тактики, с анализа на средата и не на последно място – с измерване и оценка на ефективността.

„Най-важната квота в бизнеса е квотата за кадърност. По последни данни 78% от практикуващите PR в България са жени. Така или иначе тази професия си остава по-привлекателна за по-нежния пол, а и като че ли са по-добри“, отбеляза председателят на УС на Българската асоциация на PR агенциите.

Наградите тази година носят посланието „Благодарение на хората“. Според доц. Христов хората остават най-важният елемент в комуникацията, въпреки дигитализацията.

„Комуникацията се случва заради хората и техните усилия трябва да бъдат признавани всеки ден и да бъдат вадени на повърхността. Тази година наградите са свързани с кауза. Всеки участник може да дари пари за платформата BGforUA, като средствата ще отидат за осигуряване на подслон и продукти за хората от Украйна, бягащи от ужаса на войната“, обясни доц. Христов.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)