8 арестувани на протеста срещу „Борисов 3“

Седем мъже и жена са задържани по време на протеста на поддръжници на партия „Възраждане“, който блокира жълтите павета на столицата днес по обяд и вдигна на крак полицията.

https://www.facebook.com/grigor.zdravkov/videos/2943827772367967/

Трима от тях – на възраст 21, 40 и 45 години и 36 – годишна жена са задържани за неизпълнение на полицейско разпореждане. У 46-годишен мъж е намерен забранен предмет – нож. Друг от задържаните, 42-годишен, е с множество криминалистически регистрации и е обявен за общодържавно издирване. Двама мъже, на 32 и 33 години с множество криминалистически регистрации са задържани, след като хвърляли предмети, в това число и бутилки, по сградата на Министерството на финансите. У 32- годишния е намерена и иззета тревиста маса.

https://www.facebook.com/grigor.zdravkov/videos/2943958072354937/UzpfSTEwMDAwMjIyMzE4NzYxMjoyNTc1Njk5NTg5MzYyMzgw/

По време на протестните действия в централната градска част са предотвратени от полицията опити за нарушаване на обществения ред, блокиране на движението по главни пътни артерии и разкъсване на изградените полицейски кордони. Налице е грубо нарушаване на противоепидемичните мерки по заповедта на министъра на здравеопазването. Макар през цялото време полицаите да призоваваха на мегафони да се спазва дистанция.

По-рано някои от участниците направиха и опит да проникнат в сградата на Народното събрание.

Екипи на СДВР продължават да работят за опазване на обществения ред и предотвратяване на правонарушения.

dnes.dir.bg

(Visited 14 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!