Categories: България

8 години „Инвитро“ в Казанлък. Програмата продължава да действа

Приемът на документи за финансово подпомагане на нуждаещи се двойки от процедури “Инвитро“ в Казанлък е в ход, научи ЗАРАТА.

“И през 2022 г. ще продължим социалната си политика и в частност финансовата подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми. За мен това е кауза, която си заслужава всеки отделен лев. Да видиш радостта в очите на родителите, да се срещнеш с децата, на които по някакъв начин си помогнал да се появят на бял свят, е безценно”, заяви кметът на Казанлък Галина Стоянова, по чиято идея вече девета година Общината ще е в помощ на двойки с репродуктивни проблеми.

“От програма “Инвитро“ през изминалите осем години са се възползвали 95 двойки и се радваме на 22 родени бебенца”, съобщи кметът Стоянова и поясни, че предстои  обявяването на крайния срок за набиране на документи на кандидатстващи лица след приемането на общинския бюджет за 2022 г. В него и през текущата година са предвидени 30 000 лева за „Инвитро“. Документите могат да бъдат подавани в Центъра за услуги и информация на гражданите от 8:30 до 17:30 ч., всеки работен ден.

Критериите на Програмата обхващат семейства и лица, живеещи на семейни начала, с репродуктивни проблеми на територията на общината:

•        Кандидатите да са български граждани, притежаващи постоянен и настоящ адрес на територията на  Община Казанлък през последните пет години. При двойките във фактическо съжителство и при семействата на това условие следва да отговаря поне единият от кандидатите;

•        Кандидатите да нямат задължения към Община Казанлък;

•        Кандидатите да са с непрекъснати здравно-осигурителни права;

•        Да не са поставени под запрещение или криминално проявени;

•        Да е налице доказан стерилитет /независимо с женски и/или с мъжки фактор/, лечим единствено   с   методите   на   АРТ   и   по-конкретно   IVF   или   ICSI.

Подробности за кандидатстсване могат да бъдат разгледани в секция „Обяви и съобщения“: https://www.kazanlak.bg/page-9670.html

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Как да накарате момчето да ви хареса?

Вижте някои съвети...

42 секунди ago

След негативната реакция: „Търговска Лига“ сменя името на болницата „Мама и аз“

В лечебното заведение няма да има педиатрично отделение...

50 минути ago

Ноле разкара още един треньор

Той обмисля да продължи сам...

един час ago

Стоян Георгиев сам напуснал ПП, имали различни мнения

Нямам място в редиците на тази партия, заяви той...

2 часа ago

Последни сме в ЕС по извънреден труд

Гърция е на първо място...

3 часа ago
image0 (9K)