80-годишна жена дари пенсията си на болница

80-годишна жена дари пенсията си на болницата в Исперих. Със скромната сума жената искала да благодари на лекарите за отношението и човечността и да помогне, доколкото може. 80-годишната баба Надие живее в исперихското село Печеница. Дългите години тежка стопанска работа казват своята дума и тогава грижата за нея поемат в болницата в Исперих.

Състоянието на възрастната жена се следи от кметицата на селото – Севджихан Мехмед. Тя също е много впечатлена от готовността на баба Надие да помага. „Как е посмяла да направи това дарение? От младите обаче все още няма дарения. Ние все още не може да направим дарения, а тя се е осмелила да го направи въпреки годините“, коментира Севджихан Мехмед.

Болните колене на възрастната жена за последно я отвеждат в болницата в Исперих. След лекарите като й помагат, сега, според нея, тя е наред да го направи. „От сърце го дарих. Не ми се свиди за парите. От първия път като чух, че за болницата събират дарения, реших сама да направя дарение“, каза великодушната дарителка Надие Мехмед.

Така скромната пенсия на жената се озовава в плик, дарен на лечебното заведение. „Тя така усеща, че е задължена пред тази болница“, каза управителят на „МБАЛ-Исперих“ – д-р Абдулах Заргар.

Въпреки че й е било предложено намаляване на сумата, баба Надие е отказала и била категорична, че иска цялата й пенсия да отиде за болницата в Исперих. Сумата влиза по дарителската сметка на лечебното заведение. Там за около 20 дни има близо 80 000 лева. Много фирми от региона са благодетели с големи суми.

„Един човек може да е милионер и да дава 10 000 лева, но един човек, който 100 лева в джоба има-няма, дава 30 лева, това е огромно, както и баба Надие – това е за цял месец. Аз знам, че тя над 100 лева плаща само за лекарства всеки месец. Не е само помощ, това е просто някаква съпричастност, която усещаме ние и персонала. Това за нас е много ценно“, добави д-р Заргар.

От болницата искат средствата да бъдат възможно най-добре разпределени. „С тези дарени пари основно ще купуваме неща, които дълготрайно да помагат на болницата, естествено в периода, в който сме – защитни облекла, дезинфектанти. Има маски, сами знаете – двадесетократно по-скъпи са колкото преди. Много искам да купуваме неща, които да останат в болницата за в бъдеще“, каза управителят на „МБАЛ-ИСПЕРИХ“ д-р Абдулах Заргар.

Лечебното заведение обслужва близо 50 000 души, а годишно хоспитализирани са около 5000 пациенти.

BNews.bg

(Visited 6 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)