9 вещи с огромно търсене, които е по-добре да оставим по рафтовете на магазините

Много от нас често купуват ненужни вещи, които престават да се харесат след първата употреба. За да избегнем това, трябва да пазаруваме съзнателно, като предварително сме направили списък. Така ще бъде възможно да запазим радостта от новите дрехи след пране и първото носене – и без разочарование.
Вещи с пера


Перата върху дрехите, разбира се, добавят пикантност към изображението. Въпреки това е по-добре да не купувате такива неща. Първо, най-вероятно това е „преходна“ мода и скоро ще премине. Второ, такива елементи от гардероба изискват специални грижи и съхранение. Да, и перата след измиване изглеждат, меко казано, не толкова впечатляващи, колкото при закупуване.
Барети


Баретите са почти класика, те се свързват с пролетта и ви позволяват да завършите елегантния си външен вид. Повечето от тях обаче лежат само на върха на главата, докато долната част на главата и ушите остават непокрити. Така че не носете барета в студено и ветровито време. А също трябва да можете да избирате, носите и комбинирате барета с прическата – създаването на „образ на французойка“, просто така, няма да работи.
Велурени ботуши


Велурените обувки със сигурност са меки и топли, но са податливи на вредното въздействие на солта и химикалите, които се използват ежегодно по улиците през зимата. Рисковано е да купувате такива обувки, особено ако нямате желание да се занимавате сериозно с тяхната профилактика и почистване. Гладката кожа, напротив, е практичен вариант за студения сезон.
Пухкава чанта


Пухкавите чанти са много популярни. Изглеждат идеални за зимна визия. Въпреки това си струва да запомните, че в зависимост от материала чантата може да се овехтее, да събира прах и мръсотия. Ето защо, ако не искате да поемате рискове, по-добре е да изберете по-универсален вариант – кожен ключодържател за чанта. Освен това ще ви накара да изглеждате топло и уютно.
Кожени панталони


Кожените панталони се асоциират се с прохлада и лукс, а блясъкът на хубавата кожа допълва визията. По-късно обаче мнозина съжаляват за такава покупка, тъй като през горещия сезон кожените панталони могат да причинят дискомфорт: краката в тях се подуват, сърбят, могат да се появят дразнене и неприятна миризма. Най-добре е да ги оставите за студения сезон.
Светли обувки за „кален“ сезон


Преди да купите светли обувки, трябва да претеглите плюсовете и минусите. Изглежда много впечатляващо и почти винаги е подходящо, но в същото време е напълно непрактично за използване, „хваща“ цялата мръсотия върху себе си. Когато избирате светли дрехи или обувки, трябва да сте подготвени за факта, че те ще изискват по-щателна грижа и почистване и също така е вероятно да станат неизползваеми по-бързо от по-тъмните варианти.
Евтини дрехи от некачествени материали


Когато в големите магазини има разпродажби, е трудно да устоите на изкушението да направите импулсивна покупка. Но дори и в такъв момент си струва да поддържате яснота на ума, за да не купите ненужно нещо. Радостта от евтините, но нискокачествени артикули в гардероба няма да продължи дълго. След първото пране или излизане навън може да срещнете стърчащи конци, а в някои случаи и боядисване на кожа или плат. Но това все още са дреболии в сравнение с възможните алергични реакции или мазоли, които може да причини съмнителен продукт.
Гумени ботуши за постоянно носене


Гумените ботуши отдавна са престанали да бъдат утилитарна дреха и са се превърнали в моден аксесоар. Сега много ги носят не само в дъждовно време, но и в ежедневието. Въпреки това искаме да ви предупредим да не купувате обикновени гумени ботуши като ежедневни обувки. Каучукът е недишащ материал, което може да доведе до изпотяване, сърбеж и миризма. В допълнение, използването на гумени ботуши за дълго време може да причини бактериални или гъбични инфекции, както и мехури и пукнатини по краката. Но не се отчайвайте: има модели ботуши, които са направени „като гумени“, но в същото време са зашити от дишащи материали.
Плажни сандали като обувки за работа


Много хора обичат цветни сандали или джапанки, защото са издръжливи, удобни и лесни за почистване. Идеални са за плаж или басейн. Въпреки това, някои хора купуват такива обувки като ежедневни и за ходене на работа. Експертите категорично не съветват да правите това, тъй като такъв чифт не осигурява достатъчна опора за петата и целия крак. Носенето на сандали или шисти през цялото време може да доведе до ортопедични проблеми и проблеми с ноктите.
Превод: Зарата

(Visited 52 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)