9 вреди, които са факт след редовна консумация на соево мляко (и соеви продукти, също):

На какво бихме могли да сложим етикет „здравословна напитка“ днес? Може би само на водата, и то с известни резерви.

[ad id=“225664″]

1. Макар да акцентираме преди всичко на соевото мляко, вие имайте предвид, че не бива да се злоупотребява със соевите продукти – изобщо. Ако сте избрали да консумирате соево мляко, за да се спасите от продукти с ГМО, имайте предвид, че 90% от соята е ГМО.

2. Соевият протеин изолат се получава при висока температура, което прави продукта вреден за човешкото храносмилане.

3. Отрицателен ефект върху бъбреците и нервната система има алуминия, който се открива в сравнително големи количества в соевите продукти.

[ad id=“263680″]

4. Соята съдържа хемаглутинин – вещество, което стимулира съсирването.

5. Опасността от соево мляко също идва и от това, че то има високо съдържание на токсични изофлавони, които увеличават риска от развитие на рак на гърдата.

6. Фитиновата киселина, която също влиза в състава на соята забавя абсорбцията такива полезни микроеленемти, като желязо, магнезий, калций, цинк и мед.

7. Естествените токсини в соята влияят на нивата на естрогена. Само 2 чаши соево мляко на ден променят нивото на хормоните в тялото. Това няма как да не се отрази на здравето на щитовидната жлеза.

8. Производството на важни хормони от щитовидната жлеза се блокира от веществото гойтроген, което присъства в соята.

9. На мъжете не се препоръчва да пият соево мляко, тъй като на фитоестрогените действат като ендокринни разрушители и могат да причинят безплодие.

[ad id=“225664″]

Може би тези 9 точки не са достатъчни, и няма да ви откажат от консумацията на соево мляко. А може и въобще да не е нужно да се изброяват каквито и да е вреди – вие и без това не пиете никакво мляко, даже и краве.

Всичко е въпрос на личен избор. Струва си да се замислим доколко един продукт е действително полезен за здравето, или е поредната рекламна кампания…

(Visited 14 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)