9 лесни йога пози, които да опитате у дома

9 лесни йога пози, които да опитате у дома

Снимка: iStock

Йогата може да изглежда смущаваща на пръв поглед с уникалните си пози, речник и оборудване. И въпреки че това може да е напълно различен тип движение от това, което сте свикнали да правите във фитнеса – като бягане на пътеката или вдигане на тежести – не позволявайте на непознатостта да ви попречи да експериментирате.

Със сигурност има йога за напреднали и такава за добре запознатите, но има и изключително достъпни, основни опции за хората, които тепърва започвавт да се занимават с практиката. А здравословните ползи от йога трябва да направят изпробването на тези упражнения още по-привлекателно.

Какво е йога?

Йогата е многостранна практика, която, в допълнение към физическите пози, поддържа психическото благополучие, себеоткриването и връзката със себе си.

Всеки, който изпробва практиката за първи път, всъщност се присъединява към древно учение с хилядолетна история. Думата „йога“ означава „обединяване“ на санскрит и, според The American Journal of Psychiatry, произходът на йогата може да бъде проследен 2500-5000 години назад, като изображения на йогисти са открити в древни археологически обекти от долината на Инд.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)