9 особености на женския гардероб, които показват ниско самочувствие

По дрехите посрещат, както знаете. Добре подбраният гардероб помага за постигане на успех не по-малко от остър ум и добри обноски. Психолозите казват, че нещата, които човек купува, са пряко свързани с вътрешното му състояние. И следователно, несъзнателният избор на определени елементи от гардероба може да показва ниско самочувствие и съществуващи комплекси. Решихме да разберем кои дрехи показват несигурност и идентифицирахме 9 признака, по които можете да разпознаете отношението на човек към себе си.

1. Безформени, разтеглени дрехи

image0 (9K)


Психологът Дженифър Баумгартнер казва, че любителите на обемни качулки и противниците на прилепнали силуети се страхуват да привлекат излишно внимание към себе си и предпочитат да стоят настрана. Тази забележка обаче не важи за стил оверсайз и дрехи от така наречения универсален размер. Ако изберете такова нещо правилно, тогава всеки ще се чувства в него не само удобно, но и уверено.
2. Бледи цветове


Цветът на дрехите също ще каже много. Джулс Стандиш, в The Essential Guide to Careful Dressing, обяснява връзката между вътрешното състояние на човека и цвета на дрехите му. Например, избледнели, неизразителни нюанси и комбинации показват плахост и срамежливост. Хората с такова поведение са склонни да се обличат скромно, така че никой да не им обръща внимание. Струва си да ги насърчите и да им помогнете да преодолеят срамежливостта.
3. Дрехи не по размер


Дрехите, които са малки или големи, могат значително да понижат самочувствието. Нещата, които са твърде малки, подчертават нежеланите килограми, а нещата, които са твърде големи, правят фигурата по-обемна. Ето защо, за да изберете нов гардероб, експертите препоръчват да вземете честен приятел със себе си в магазина, който може открито да каже какво наистина ви подхожда и какво е по-добре да не купувате.
4. Спортни дрехи


Ежедневното носене на обемни суичъри и анцузи подсказва, че човек се съмнява в красотата на тялото си и иска да я скрие. Освен това появата в тази форма в офиса или на парти е лоша форма. В същото време спортно облекло, което подчертава достойнството на фигурата, напротив, се купуват от тези, които нямат проблеми със самочувствието. Самоуверените момичета, които предпочитат да носят фитнес униформа в ежедневието, избират тесни клинове, смели горнища и удобни маратонки.
5. Безропотно следване на модата


Желанието да следват всички капризи на модата възниква у хора, които много се притесняват какво ще си помислят другите за тях. Те имат пламенно желание да са в крак с другите и се притесняват дали техните познати са успели да закупят артикули от новата колекция по-рано. Въпреки това, трябва да изберете гардероб не само като вземете предвид най-новите тенденции, но и с разбиране какво ви подхожда. Освен това експертите призовават да не привличате вниманието с лога, защото другите трябва да ценят вас, а не етикетите.
6. Модел на шахматна дъска


Неслучайно жената избира орнамент в дрехите си. Например, модел под формата на черни и бели клетки може да показва, че човек е в трудна ситуация или има скрити комплекси. Ако забележите, че приятелка е започнала да носи карирани дрехи твърде често, опитайте се да я развеселите, като й направите комплимент или й предложите да пазарува.
7. Твърде секси дрехи


Жените в провокативни дрехи с деколте жадуват за внимание. Острата липса на комплименти и желанието да се открояват често се обясняват с ниско самочувствие. Но ако има специален повод за такова облекло (сватба, коктейл), тогава нищо не пречи да се подчертае достойнството на фигурата. Основното нещо е да не се увличате!
8. Твърде много копчета


Дрехите с много копчета са предпочитани от мъже и жени, които почитат спокойствието и точността. Винаги са внимателно сресани, дисциплинирани, организирани и никога не закъсняват за срещи. Въпреки това, според автора на книгата „Всички лъжат! Научаваме се да „изчисляваме” хората по външния им вид” от Светлана Кузина, те са уличени в негъвкавост и прекомерна близост, което често води до неувереност. За да предотвратите това, опитайте се да насърчите такъв човек, като похвалите идеално прилепналия му костюм или перфектната прическа.
9. Дрехи, които не отговарят на случая


Хората, които носят къси панталони на вечеря и се появяват в офиса в твърде предизвикателни облекла, по природа са непокорни, но също така обичат да държат всичко под контрол. От друга страна, тези, които избират дрехи не за случая, трябва да бъдат забелязани, така че предизвикателното отричане на дрескода може да се счита за последица от неувереност в себе си. Психолозите препоръчват да създадете гардероб, като предварително сте обмислили изображенията за различни ситуации (работа, парти) и не забравяйте да слушате съветите на близките.
Ако една жена има 1-2 любими дрехи от изброените по-горе, това не означава нищо. Но ако целият й гардероб отговаря на тези знаци, може би това говори нещо и тя трябва да бъде подкрепена с няколко комплимента. Разбира се, има изключения от всички правила.

Превод: Зарата

(Visited 108 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!