9 тома нови доказателства срещу Атанас Бобоков извади прокуратурата

Спецпрокуратурата внесе в съда 9 тома с нови доказателства по делото срещу бизнесмена Атанас Бобоков. Той е обвинен за участие в престъпна група, която се е занимавала с опасни отпадъци. Обвиняем по делото е и бившият зам.-министър на екологията Красимир Живков.

Атанас Бобоков е в ареста на „Г.М. Димитров“ от края на май т.г. и иска да излезе на свобода по здравословни причини. Сутринта преди гледането на делото обаче, в съда са постъпили документи, че единият от адвокатите на Бобоков има симптоми на COVID-19 и по препоръка на личния му лекар предстоял PCR-тест, нямал и възможност за участие в делото по skype. Другият адвокат е в болнични.

„Мярката ми е медицинска. Да ме оставите още една седмица в следствения арест е нечовешко. Моля да назначите следващо заседание по делото по най-бърз начин“, заяви пред съда Бобоков. „Адвокати бол“, отговорил Бобоков на въпроса ще успее ли до 6 октомври да си наеме нови, ако досегашните не са в състояние да присъстват на делото.

image0 (9K)

Бобоков заяви пред съда, че не иска същия ден да чете постъпилите 9 тома с нови доказателства, но помоли да му бъде разрешено да го направи сутринта преди следващото съдебно заседание, за което получи разрешение.

„В 9-те нови тома са огледите на веществените доказателства от площадките, където бяха намерени опасни отпадъци преди дни, заедно със снимков материал към огледните протоколи. Прокуратурата счита, че Бобоков трябва да остане в ареста, защото за това деяние това е адекватната мярка“, казаха пред журналисти след делото двамата наблюдаващи прокурори.

На 29 септември прокуратурата съобщи за открити 7 756 тона опасни отпадъци при огледи в 4 области във връзка с разследването срещу престъпната група.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!

Left Menu Icon