9 трика от нашите баби, които все още работят

Някои хитрости могат да бъдат просто брилянтни, така че да се използват от повече от едно поколение. Но с течение на времето те все повече се забравят, а са работещи. Решихме да си спомним миналото и събрахме за вас 9 от най-полезните трика, които са използвали нашите баби.
№ 1. Розите ще издържат два пъти по-дълго, ако сложите половин аспирин във водата им.


Аспиринът предотвратява загниването на водата и помага да се запазят по-дълго хризантемите, карамфилите, гладиолите и розите. Но е по-добре да добавите щипка сол към водата за нарциси и малко оцет за далии.
No 2. За да научите детето да държи химикалката правилно, използвайте гумена лента

image0 (9K)


Поставете гумената лента на ръката си, след това поставете писалката в нея с капачката към четката и я завъртете на 180°. Това ще поддържа дръжката в правилната позиция.
No 3. Мазно петно ​​по дрехите трябва да се поръси със сол възможно най-скоро.


Солта ще абсорбира по-голямата част от мазнините. Просто поръсете, изчакайте и разклатете. Петното ще бъде по-лесно да се премахне, а малкото петънце ще изчезне напълно.
No 4. Засъхналият лак за нокти може да се разреди с лакочистител


Няколко капки лакочистител ще направят лака не само по-рядък, но и блестящ. Основното обаче тук е да не прекалявате, в противен случай лакът ще стане твърде воден.
No 5. Загоряла тенджера може лесно да се почисти чрез кипване на солен разтвор в нея.


Дори мазна изгорена повърхност може лесно да се почисти без специални инструменти. Просто пуснете няколко супени лъжици сол във водата и варете 15-20 минути.
No 6. Можете да почистите пръстите си от сока на цвекло или горски плодове с резен лимон


Обикновеният сапун само засилва лилавия цвят. Ето защо, за да се отървете от тъмните петна след цвекло и горски плодове, използвайте лимонов сок или разтрийте ръцете си с резен лимон.
No 7. Яйцата няма да се напукат и белтъкът няма да изтече по време на готвене, ако ги потопите в подсолена вода


Солта няма да повлияе дали яйцата ще се спукат или не. Но ще предотврати изтичането на белтък и в същото време няма да повлияе на вкуса по никакъв начин.
No 8. За да не се рони хлябът, потопете ножа във вряща вода


За да предотвратите разпадането на пресния хляб при рязане, първо потопете ножа във вряща вода или го полейте с такава от чайника. След това подсушете острието с хартиена кърпа и нарежете на равни филийки.
No 9. Картофите помагат за облекчаване на дразнене и възпаление от ухапвания от насекоми


Вземете малък картоф, измийте го и го нарежете. Нанесете с разрез върху чиста рана или ухапване. След това фиксирайте с превръзка или лепяща лента. Картофите намаляват сърбежа, възпалението и помагат за овлажняване на раната, което ускорява заздравяването. Помага при всякакви ухапвания и раздразнения.
Бонус: Определете посоките на света по часовника


Вземете часовника си и го завъртете така, че часовата стрелка да е обърната към слънцето. След това разделете ъгъла между часовата стрелка и числото 1. Тази линия, разделяща ъгъла, ще сочи на юг. Преди обяд югът ще е от дясната страна на слънцето, а следобед – отляво.

Превод: Зарата

(Visited 51 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!