Улулицата Лули търси млади природозащитници в Стара Загора

Международен ден на Земята – денят, в който всички хора отдават нужното значение на околната среда и дейностите за нейното опазване.
Като част от кампанията, на 25 април /събота/ Зелени Балкани и Mall Galleria ще организират среща, в която деца и граждани  на Стара Загора ще получат информация за дейностите на Зелени Балкани, заплахите за Българската природа и работата на природозащитниците.
От 16,00 до 20,00 часа в Mall Galleria децата ще могат да участват в артистични ателиета: рисунка – послание за Деня на Земята, изработка на макети на ветрушка, оригами на различни животни, изработка и оцветяване на маски.
Събитието ще има специален гост – това е улулицата Лули – един от стационарните пациенти в Спасителния център за диви животни. Лули има частична слепота, поради което не може да бъде върната в дивата природа. Тя се отглежда стационарно в Спасителния ни център и е „посланик на дивите животни“. Чрез непосредствения си досег с нея деца и родители научават колко удивителни са птиците, защо са застрашени редките видове и как да помогнем за тяхното опазване. Птицата, заедно със своя обучител Дарън ще бъдат на щанда ни от 16,00 до 17,00 часа.

13383046143328_resized


image0 (9K)